Nieuw Roma-contract volgend bewijs van wederopstanding Karsdorp

Reacties

Rick Karsdorp heeft zijn contract bij AS Roma verlengd tot medio 2025. Het maakt nog maar eens duidelijk dat de 26-jarige rechtsback, wiens oude verbintenis in 2022 afliep, bezig is aan een knappe wederopstanding in de Italiaanse hoofdstad.

Nieuw Roma-contract volgend bewijs van wederopstanding Karsdorp
© Pro Shots

Karsdorp leek zijn langste tijd in Rome immers wel te hebben gehad toen hij in 2019 op huurbasis terugkeerde bij Feyenoord, maar deed dit seizoen alsnog wat hem in de eerste twee jaar na zijn miljoenentransfer in 2017 niet was gelukt: uitgroeien tot onomstreden basiskracht. In de Serie A deed trainer Paulo Fonseca al 23 keer een beroep op hem. En toen Karsdorp anderhalve week geleden eens rust kreeg tegen Fiorentina, gaf hij als invaller prompt nog de assist op de winnende treffer.

En dus lopen ze in Rome weg met de man die in zijn eerste twee seizoenen mede door blessureleed slechts vijftien keer in actie kwam. Dit seizoen speelde Karsdorp al bijna het dubbele aantal wedstrijden (29) en gaf hij vijf assists, waarmee hij op zijn positie bij de beste aangevers van Europese topcompetities hoort. De drievoudig international klopt daarmee ook op de deur bij bondscoach Frank de Boer, maar het resulteert nog niet in een terugkeer in Oranje. Maar dus wel in een nieuw contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.