De Boer neemt Stekelenburg en St. Juste op in voorlopige selectie

Reacties

Bondscoach Frank de Boer heeft zondag zijn voorlopige Oranje-selectie bekendgemaakt voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden. Ajax-doelman Maarten Stekelenburg en FSV Mainz 05-verdediger Jeremiah St. Juste zijn de meest opvallende namen.

De Boer neemt Stekelenburg en St. Juste op in voorlopige selectie
© Pro Shots

Voor St. Juste is het de eerste keer dat hij in de voorselectie zit. De voormalig speler van SC Heerenveen en Feyenoord is dit seizoen als centrale verdediger een vaste waarde bij Mainz in de Bundesliga en heeft zich dus blijkbaar in de kijker van de bondscoach gespeeld. Stekelenburg (38) is natuurlijk een oude bekende. De 58-voudig international zat in november 2017 voor het laatst bij de selectie, maar mag nu hopen op een rentree. Erik ten Hag zei zondag al dat hij de WK-finalist goed genoeg vond voor Oranje.

De terugkeer van Stekelenburg in de voorselectie gaat ten koste van Justin Bijlow, die zaterdag wegens fysieke klachten wederom ontbrak bij Feyenoord. De geblesseerden Hans Hateboer en Daley Sinkgraven ontbreken ten opzichte van de laatste voorselectie in oktober eveneens, net als Perr Schuurs. Matthijs de Ligt is daarentegen weer terug. De net weer fitte Nathan Aké is er niet bij, net als Rick Karsdorp. De rechtsback van AS Roma klopt op de deur, maar De Boer geeft Kenny Tete (Fulham) de voorkeur.

Op het middenveld zit Ajacied Ryan Gravenberch er na zijn eerste oproep in november weer bij, waar Teun Koopmeiners (AZ) en Pablo Rosario (PSV) juist ontbreken. Voorin is er op de voorlopige lijst geen plek ingeruimd voor Javairô Dilrosun (Hertha BSC) en de veelbesproken Mohamed Ihattaren. Verder vertrouwt De Boer in die linies op de bekende namen. Ook de routiniers Kevin Strootman, in de winter overgestapt naar Genoa, en Ryan Babel mogen weer hopen op een uitnodiging. 

EK Onder-21
De Boer heeft bij de samenstelling van de selectie rekening gehouden met het feit dat Jong Oranje in maart de groepsfase van het EK Onder-21 speelt. 'Voor de ontwikkeling van jonge spelers is het goed om wedstrijden op een eindtoernooi te spelen. Om die reden heb ik een aantal jongens niet opgenomen in onze voorlopige selectie, zodat ze het EK met Jong Oranje kunnen meemaken. Uiteraard is het A-elftal altijd leidend, maar waar het kan willen we natuurlijk rekening met andere teams houden.'

Oranje opent de WK-kwalificatiecyclus op 24 maart met een uitwedstrijd tegen Turkije. Daarna wacht een thuisduel met Letland (27 maart) en een bezoek aan Gibraltar (30 maart). De groep bestaat verder uit Noorwegen en Montenegro. Alleen de winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de eindronde in Qatar. De Boer zal de wedstrijden tevens gebruiken als voorbereiding op het EK van komende zomer, waar Nederland het in de groepsfase opneemt tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer M. Stekelenburg
Meer over M. Stekelenburg
Meer J. St. Juste
Meer over J. St. Juste
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.