Met deze cijfers bonkt Karsdorp op de deur van Frank de Boer

Reacties

Rick Karsdorp was woensdagavond met een assist op het winnende doelpunt tegen Fiorentina opnieuw belangrijk voor AS Roma en zette zijn sollicitatie voor een terugkeer in het Nederlands elftal verder kracht bij. De strijd met zijn belangrijkste concurrenten kan hij in ieder geval aan.

Met deze cijfers bonkt Karsdorp op de deur van Frank de Boer
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
1 - 2
AS Roma
AS Roma

Karsdorp is dit seizoen helemaal opgebloeid bij Roma en is een vaste basisspeler in het elftal van Paulo Fonseca. Woensdag kreeg de Nederlander even rust, zo drie dagen na de verloren topper tegen AC Milan, maar kwam hij nog wel als invaller binnen de lijnen. Karsdorp bewees een supersub te zijn, want dankzij zijn assist op Amadou Diawara werd er met 1-2 gewonnen.

Voor Karsdorp betekende dit zijn vijfde assist van het seizoen. Dat is het hoogste aantal van alle vleugelverdedigers in de Serie A (ook Juan Cuadrado van Juventus en Marco Faraoni van Hellas Verona staan op vijf assists). In de vijf grootste Europese competities zijn er maar zes backs met meer assists achter hun naam: en dan is Filip Kostic van Eintracht Frankfurt eigenlijk nog een aanvaller ook.

Naam: Club: Assists:
Filip Kostic Eintracht Frankfurt 9
Borna Sosa VfB Stuttgart 8
Raphael Guerreiro Borussia Dortmund 8
Christopher Trimmel Union Berlin 6
Lucas Digne Everton 6
Aaron Cresswell West Ham United 6
Onder meer Rick Karsdorp AS Roma 5

Frank de Boer moet binnenkort zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar bekendmaken en Karsdorp hoopt dat hij in beeld is geraakt bij de bondscoach. De voormalig Feyenoorder speelde in maart 2017 zijn derde en vooralsnog laatste interland en snakt naar een nieuwe kans om zich te laten zien.

Denzel Dumfries, Hans Hateboer, Joël Veltman, Kenny Tete en Karsdorp lijken op dit moment de belangrijkste kandidaten te zijn voor de rechtsbackpositie bij Oranje. Van dit vijftal maakte alleen Dumfries dit seizoen in de competitie meer speelminuten dan Karsdorp, al is het verschil tussen de twee minimaal. Karsdorp is de Nederlandse rechtsback die dit seizoen bij de meeste goals direct betrokken is geweest.

Als we de aanvallende statistieken van de Oranje-kandidaten onder de loep leggen, scoort Karsdorp nergens het hoogst, maar ook niet het laagst. Verdedigend gezien blinkt Karsdorp uit in intercepties, maar scoort hij minder als het gaat om persoonlijke duels. Wat daarbij meespeelt is dat Karsdorp (net als Dumfries en in iets mindere mate Hateboer) in een sterke ploeg speelt, waardoor hij ook minder in verdedigende situaties terechtkomt.

Voor De Boer is het een kwestie van de opties tegen elkaar afzetten. De verschillen zijn niet bijzonder groot, het is voor de bondscoach ook een beetje een kwestie van smaak. Dat Karsdorp überhaupt al wordt gezien als een mogelijkheid, is voor de opgebloeide Roma-smaakmaker in ieder geval al een flinke opsteker. 

Tabellen zijn afkomstig van OPTA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.