Antony ziet felbegeerde heldenrol verdampen door Onana

Reacties

Manchester United is zaterdag op een teleurstellend gelijkspel tegen laagvlieger Burnley blijven steken. Uitgerekend de de laatste weken zo bekritiseerde Antony leek de ploeg van Erik ten Hag de zege te bezorgen, maar een doldrieste actie van Andre Onana zorgde dat Burnley in de slotfase nog een punt bemachtigde.

Antony ziet felbegeerde heldenrol verdampen door Onana
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 1
Burnley
Burnley

Ten Hag wist al bij aanvang van het duel met de nummer negentien dat hij onder een vergrootglas lag. Na de laatste duels slepen de Engelse media de messen, een reactie waar Ten Hag zich weer flink tegen verzette.

Tegen het Burnley van manager Vincent Kompany, die vooraf nog een groot compliment in petto had voor Ten Hag, lukte het United wederom niet om te overtuigen. Sterker nog, al in de eerste minuut mocht David Fofana vrij schieten, de eerste klus voor doelman Onana. En het zou zeker niet zijn laatste blijken. Na dat vroege schrikmoment dwong United Burnley wel naar achteren. Alejandro Garnacho schoot over en later raakte Bruno Fernandes met zijn inzet de paal.

Na die goede fase verdween het venijn uit de aanvallen van de thuisploeg en bleek eens te meer hoe kwetsbaar United is. Burnley kreeg twee enorme kansen en het was aan Onana te danken dat United niet met een achterstand de kleedkamer opzocht. De voormalige Ajax-goalie was bij een kopbal en in een één-tegen-één-situatie Lyle Foster de baas.

Na rust bleef United kansen krijgen, maar was het resultaat lang hetzelfde. Bij twee vroege mogelijkheden had Antony het vizier nog niet op scherp staan en dat gold even later opnieuw voor Garnacho. Veelzeggend was dat Ten Hag na ruim een uur zijn spits Rasmus Højlund naar de kant haalde.

Naarmate de tijd wegtikte, nam het chagrijn op de tribunes van Old Trafford toe. Uitgerekend de meest bekritiseerde United-speler van het seizoen zorgde voor de 1-0. Antony, die in Engeland dit seizoen steevast in één adem met zijn aan Ajax betaalde transfersom van bijna honderd miljoen euro wordt genoemd, kon op het doel van Burnley af na een foute breedtebal van Sander Berge. Al vallend schoot de Braziliaan, die vorige week nog in opspraak raakte vanwege zijn onsportieve reactie in het FA Cup-duel met Coventry City, zijn eerste Premier League-goal van het seizoen binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoe groot de opluchting ook was, des te groter was even later de domper. Na halfslachtig ingrijpen van gelegenheidsverdediger Casemiro stompte Onana in een poging de bal te raken Zeki Amdouni tegen het hoofd. Het slachtoffer zette de daaropvolgende strafschop om in de gelijkmaker, die ook de eindstand betekende.

Het al het hele seizoen door blessures geplaagde United is ook na het gelijkspel van zaterdag nog de nummer zes van de Premier League. Bovendien gaat Ten Hag nog op voor een hoofdprijs, op 25 mei is stadgenoot en rivaal Manchester City de tegenstander in de FA Cup-finale. Als die finale wordt gewonnen, is Europa League-deelname zeker. Wordt die eindstrijd door City gewonnen, schuift het ticket door naar de nummer zes van de stand: nu nog Manchester United zelf. Toch zal het na het duel met Burnley opnieuw gaan over het tegenvallende spel.

Burnley vecht ondertussen nog tegen degradatie. Het onverwachte punt op bezoek bij United zou daarom zomaar nog eens een dure kunnen blijken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
35
18
6
11
69-58
+11
60
6
Newcastle United
35
17
5
13
78-56
+22
56
7
Chelsea
35
15
9
11
70-59
+11
54
8
Manchester United
35
16
6
13
52-55
-3
54
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Burnley
Meer over Burnley
Meer Antony
Meer over Antony
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.