Gravenberch toegevoegd aan Oranje-selectie

Reacties

Bondscoach Frank de Boer heeft Ryan Gravenberch van Ajax bij de Oranje-selectie gehaald. De achttienjarige middenvelder werd oorspronkelijk opgeroepen voor Jong Oranje, waar hij woensdag nog meedoet aan de voorbereiding. De oefeninterland tegen Spanje gaat dus aan Gravenberch voorbij, hij sluit donderdag aan bij het Nederlands elftal.

Gravenberch toegevoegd aan Oranje-selectie
© Pro Shots

Voor Gravenberch is het de eerste keer dat hij bij de selectie van Oranje zit. Zijn oproep kan niet los worden gezien van het eerdere vertrek van middenvelder Tonny Vilhena, die het Oranje-kamp verliet na een positieve coronatest. Door de toevoeging van Gravenberch bestaat de selectie van bondscoach De Boer vanaf donderdag weer uit 24 spelers. Gravenberch treft bij de selectie teamgenoten Daley Blind, Davy Klaassen en Quincy Promes.

De Boer gaf eerder al aan dat hij Gravenberch in de gaten hield. 'Hij doet het echt fantastisch, ook op internationaal niveau. Hij is zeer zeker een kandidaat waar je aan denkt als er mensen wegvallen op het middenveld', aldus De Boer, die daad na woord voegde na het wegvallen van Vilhena. Gravenberch is dit seizoen een vaste kracht bij Ajax, hij speelde tot dusver zes duels in de Eredivisie en drie in de Champions League. 

Oranje oefent woensdagavond in de Johan Cruijff Arena dus tegen Spanje en speelt vervolgens in de Nations League tegen Bosnië-Herzegovina (zondag, in Amsterdam) en Polen (volgende week woensdag, in Chorzów).

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.