Vilhena vertrekt na positieve coronatest bij Oranje

Reacties

Tonny Vilhena heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten, na een positieve coronatest. Vooralsnog wordt de selectie niet aangevuld, waardoor deze nu uit 23 spelers bestaat.

Vilhena vertrekt na positieve coronatest bij Oranje
© Pro Shots

Vilhena (25) trainde dinsdagmiddag al niet mee, omdat de uitslag van zijn coronatest nog niet bekend is. Nu is er duidelijkheid en blijkt dat de middenvelder het virus heeft opgelopen. Vilhena is klachtenvrij en gaat nu, volgens de RIVM-richtlijnen, in quarantaine.

Bij ieder trainingskamp worden door de KNVB vergaande protocollen aangehouden om besmetting tegen te gaan en worden spelers en staf veelvuldig getest. Zo kan er bij een positieve test direct actie ondernomen worden. Betreffende speler of staflid wordt direct geïsoleerd, waarmee verdere besmettingen kunnen worden voorkomen.

Oranje oefent woensdagavond in de Johan Cruijff Arena tegen Spanje en speelt vervolgens in de Nations League tegen Bosnië-Herzegovina (zondag, in Amsterdam) en Polen (volgende week woensdag, in Chorzów). Bondscoach Frank de Boer heeft vooralsnog geen vervanger opgeroepen voor Vilhena, die vijftien interlands achter zijn naam heeft staan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer T. Vilhena
Meer over T. Vilhena
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.