Niet alleen enkel weerhield 'onvervangbare' Neymar van gang naar stadion

Reacties

De afwezigheid van Neymar was maandag voelbaar bij Brazilië. De aanvaller kon niet alleen vanwege zijn enkelblessure zijn team in het stadion niet steunen.

Niet alleen enkel weerhield 'onvervangbare' Neymar van gang naar stadion
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
1 - 0
Zwitserland
Zwitserland

Tegen Zwitserland werd Neymar binnen de lijnen gemist. 'We voelden zijn absentie', werd na de benauwde Braziliaanse zege opgetekend uit de mond van Thiago Silva. 'We zijn een sterk collectief, maar hij wordt door de hele ploeg gemist. Hij is onvervangbaar.'

Een look-alike deed vermoeden dat Neymar maandag op de tribune zat, maar de aanvaller van PSG zat noodgedwongen in het hotel. 'Het was jammer dat hij niet naar het stadion kon komen, omdat het niet goed met hem ging', vertelde Vinicius Júnior. 'Niet alleen vanwege zijn enkel, maar ook heeft hij koorts. Ik hoop dat hij er zo snel mogelijk weer bij is.'

De vraag is of Neymar, die geblesseerd raakte in het Braziliaanse openingsduel met Servië, vrijdag in het laatste groepsduel met Kameroen inzetbaar is. Aan zijn inzet zal het niet liggen, zo vertelde teamgenoot Marquinhos eerder. 'Hij is zeer gefocust, hij slaapt zelfs bij de fysiotherapeut en laat zich 24 uur per dag behandelen.' Dat gebeurt onder meer met NASA-technologie, met een zogenaamde compressievoet.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.