Flets Brazilië dankzij laat doelpunt Casemiro naar achtste finale

Reacties

Opnieuw leek Brazilië op een WK niet te gaan winnen van Zwitserland, maar dat was buiten Casemiro gerekend. Met een laat doelpunt schoot de routinier de Brazilianen maandag naar een plek in de achtste finales.

Flets Brazilië dankzij laat doelpunt Casemiro naar achtste finale
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
1 - 0
Zwitserland
Zwitserland

Bij de Brazilianen was het vooraf de grote vraag hoe Tite de blessure van Neymar zou opvangen. De bondscoach koos ervoor om Lucas Paquetá een linie naar voren te schuiven en Fred naast Manchester United-ploeggenoot Casemiro te posteren. Ten opzichte van het gewonnen duel met Servië begon ook Éder Militão in de basis bij De Goddelijke Kanaries. De verdediger van Real Madrid verving de eveneens geblesseerde Danilo.

Het ontbreken van Neymar liet zich voelen bij Brazilië, dat grote moeite had om kansen bij elkaar te voetballen tegen het compact spelende Zwitserland. Pas in de 27ste minuut liet de vijfvoudig wereldkampioen van zich horen. Vinícius Júnior leek de bal binnen te kunnen lopen, maar stuitte op doelman Yann Sommer. De laatste keer dat Brazilië op een WK zo lang moest wachten op de eerste doelpoging, was tijdens het duel met Kameroen in 1994.

Vinícius en Casemiro
Het apathische spel van de Brazilianen bracht Zwitserland voor rust nauwelijks in de problemen. Tite besloot halverwege in te grijpen en hoopte met Rodrygo voor Paquetá voor meer dynamiek te zorgen. Op aangeven van invaller Bruno Guimarães dacht Vinícius halverwege de tweede helft alsnog zijn eerste WK-treffer te maken. Het Braziliaanse feestje was al losgebarsten, toen de VAR na het trekken van de lijnen constateerde dat Richarlison in de loop van de aanval buitenspel had gestaan.

Wat Brazilië ook probeerde, de stugge Zwitsers zwichtten niet. Tot de 83ste minuut. Een uithaal van Casemiro bleek Sommer dan toch te machtig. De routinier kreeg de bal van Rodrygo, dacht niet na en haalde verwoestend uit (1-0). Brazilië hield stand en boekte na remises op de WK's van 1950 en 2018 voor het eerst een overwinning op Zwitserland op een mondiale eindronde.

Door de zege is Brazilië bovendien zeker van een plek in de achtste finale. Zwitserland heeft alles nog in eigen hand. Bij een overwinning op Servië voegen ook de Zwitsers zich bij de beste zestien landen. De Serviërs maken net als Kameroen ook nog kans om door te gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.