Neymar verdeelt het internet: een megaschwalbe of toch een penalty?

Reacties

Een door Neymar verkregen strafschop in de oefenwedstrijd tussen Gamba Osaka en Paris Saint-Germain (2-6) zorgt voor de nodige reacties op sociale media. De aanvaller stortte na een klein halfuur ter aarde na een duel met verdediger Genta Miura.

Neymar verdeelt het internet: een megaschwalbe of toch een penalty?
PSG
PSG
6 - 2
Gamba Osaka
Gamba Osaka

Scheidsrechter Ben Whitehouse wees naar de stip, waarna Neymar de strafschop zelf benutte. De Daily Mail spreekt na afloop van een 'theatrale' en 'beschamende' duik van Neymar en stelt dat er 'geen enkel' contact was. Het op sociale media bekende platform Sportbible spreekt zelfs van 'de slechtste schwalbe in de carrière' van de Braziliaan.

Ook op socialmediaplatforms als Reddit en Twitter wordt Neymar door de meeste gebruikers veroordeeld. Toch nemen sommigen het ook voor Neymar op. Op de beelden is bijvoorbeeld te zien dat het been van Miura een vrij onnatuurlijke beweging maakt na het vermeende contact. Op de originele wedstrijdbeelden is zelfs een 'klap' te horen. Was het dan toch een strafschop?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.