Neymar heeft van zich doen spreken tijdens de laatste oefenwedstrijd van Paris Saint-Germain in Japan. De Braziliaan, die wordt gelinkt aan een vertrek uit Parijs, was de grote uitblinker bij PSG bij de afsluiting van de oefentrip in Japan.

PSG
6 - 2
Gamba Osaka
Gamba Osaka

Neymar liet onlangs weten dat hij bij PSG wil blijven, maar de aanvaller heeft vanuit de clubleiding nog geen duidelijkheid gekregen over zijn toekomst in Parijs. De 119-voudig international van Brazilië zou al tevergeefs zijn aangeboden bij Manchester City.

In het Panasonic Stadium in Suita toonde Neymar weer eens zijn waarde voor PSG in een oefenduel met Gamba Osaka. De dertigjarige Braziliaan was goed voor twee goals en een assist. Voor rust was Neymar trefzeker vanaf de strafschopstip en in de tweede helft maakte hij op aangeven van Lionel Messi de 1-5.

Vlak voor rust waren de rollen omgedraaid: toen vond Neymar Messi in het strafschopgebied, waarna de Argentijn de vierde goal voor PSG maakte. Ook Pablo Sarabia en Nuno Mendes vonden in de eerste helft het net voor de kampioen van Frankrijk. Aan de andere kant oogde de defensie van de Franse topclub net als in voorgaande oefenwedstrijden wankel: voor Gamba Osaka scoorden Keisuke Kurokawa en Hiroto Yamami.

Trainer Christophe Galtier bracht Kylian Mbappé na een uur spelen binnen de lijnen. Hij bepaalde vlak voor tijd de eindstand vanaf elf meter op 6-2. Voor PSG begint het nieuwe seizoen zondag officieel met de strijd om de Franse Super Cup tegen AS Nantes.