Mbappé steelt de show met tovergoal in oefenduel PSG

Kylian Mpappé heeft in het Japanse Saitama het publiek op de banken gekregen. Tijdens het duel met Urawa Red Diamonds tekende de superster van Paris Saint-Germain op schitterende wijze voor de 2-0. Het werd uiteindelijk 3-0 voor het Parijse sterrenensemble in het oefenduel, dat voor Bryan Linssen op een grote deceptie uitliep.

PSG
PSG
3 - 0
Urawa Reds
Urawa Reds

Voor rust zat Linssen naast landgenoot Alex Schalk op de bank en zag hij PSG uitlopen naar een 2-0 voorsprong. Na ruim een kwartier tekende Pablo Sarabia voor de openingsgoal. De vorig seizoen aan Sporting Portugal verhuurde middenvelder kreeg de bal na slordig Japans balverlies via Mbappé en Mauro Icardi. Zijn pegel in de korte hoek betekende de 1-0.

Tien minuten voor rust was het de beurt aan Mbappé, de man om wie alles bij het nieuwe PSG moet gaan draaien. Coach Christophe Galtier zal het tafereel tevreden hebben aangezien. Eerst kreeg Mbappé de bal met een kunstig hakje bij de mee opgekomen Juan Bernat, die het speeltuig vervolgens weer inleverde bij de Fransman. Een razendsnelle lichaamsbeweging werd opgevolgd door een knal in de korte hoek (zie beelden onderaan).

Na rust maakte Linssen zijn entree, maar door een blessure viel zijn officieuze debuut compleet in duigen. Hij moest al na acht minuten het veld weer verlaten. Kort daarna mochten Lionel Messi en Neymar invallen bij PSG en verliet Mbappé het veld.

Na een afgekeurd doelpunt van PSG-middenvelder Dina Embimbe tekende de jonge aanvaller Arnaud Kalimuendo voor de eindstand. Hij gleed van dichtbij binnen. Neymar stond met een slimme steekbal aan de basis van die aanval.

Galtier zal ondanks de zege niet helemaal tevreden zijn. De Japanners kregen gedurende het hele duel grote kansen, de defensie van PSG oogde geregeld wankel. PSG speelt maandag nog een oefenduel in Japan, dan is Gamba Osaka de opponent.

Volgende week zondag volgt het eerste duel om het echie voor PSG. Dan is Nantes de tegenstander in de strijd om de Trophée des Champions, de Franse Super Cup. De zaterdag daarop start de competitie met een uitwedstrijd bij Clermont Foot.

Georginio Wijnaldum ontbreekt in Japan bij PSG. Hij mag uitzien naar een andere club. Schalk mocht de laatste minuten overigens nog meedoen.