Laporta opent de deur voor terugkeer Messi: 'Ben hem iets verschuldigd'

Reacties

Barcelona-voorzitter Joan Laporta zinspeelt openlijk op een terugkeer van Lionel Messi in Camp Nou. De preses van de Catalaanse topclub heeft naar eigen zeggen iets goed te maken na de breuk met de 35-jarige Argentijn in de zomer van 2021.

Laporta opent de deur voor terugkeer Messi: 'Ben hem iets verschuldigd'
© Pro Shots

Messi verhuisde vorig jaar augustus na een ware transfersoap naar PSG. Barcelona zag zich vanwege de financiële wanorde binnen de club genoodzaakt om de topscorer aller tijden van de Catalanen naar Parijs te laten gaan. De Argentijn nam na 21 jaar en bijna achthonderd duels voor Barcelona in tranen afscheid tijdens een persconferentie.

Laporta spreekt de hoop uit Messi op niet al te lange termijn terug te kunnen halen naar Barcelona. 'Als voorzitter van Barça heb ik iets gedaan wat ik moest doen. Maar ook als voorzitter, en op persoonlijk vlak, denk ik dat ik hem iets verschuldigd ben', vertelde de clubbestuurder in een interview met ESPN.

'Ik hoop dat het Messi-hoofdstuk nog niet voorbij is. Ik denk dat het onze verantwoordelijkheid is om te proberen weer een moment te vinden om dat hoofdstuk, dat nog niet is afgesloten, te repareren', aldus Laporta. Messi heeft bij PSG nog een contract tot medio 2023.

De manier waarop Messi volgens Laporta noodgedwongen moest vertrekken, doet hem nog pijn. 'Messi was alles. Hij is mogelijk de beste speler ooit in de historie van Barça. Voor mij is hij alleen te vergelijken met Johan Cruijff. Maar het moest op een dag gebeuren. We moesten een beslissing nemen als gevolg van de situatie waarin we zijn gebracht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.