Neville geeft Ten Hag credits voor vertrouwen in nieuwe United-uitblinker

Reacties

Gary Neville is onder de indruk van de ontwikkeling van Manchester United-talent Kobbie Mainoo en prijst manager Erik ten Hag voor het vertrouwen in de jonge middenvelder. Mainoo profileert zich steeds meer in het shirt van The Mancunians.

Neville geeft Ten Hag credits voor vertrouwen in nieuwe United-uitblinker
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 0
West Ham United
West Ham United

Neville was na de zege van United op West Ham United weer lovend over Mainoo, die ruim een uur mee deed op Old Trafford. Vorige week donderdag was de achttienjarige middenvelder nog goud waard voor Ten Hag met een late winnende goal tegen Wolverhampton Wanderers. Voormalig United-verdediger Rio Ferdinand vergeleek Mainoo al met Clarence Seedorf.

'Om eerlijk te zijn tegenover Ten Hag, ik heb in zomerse transferperiode navraag gedaan, omdat ik vond dat er echt iemand bij moest op het middenveld. Ik dacht: wie zouden ze halen? Ze legden Amrabat vast, maar binnen United zeiden ze toen al dat als Mainoo destijds niet geblesseerd was, dat ze geen nieuwe middenvelder nodig hadden', aldus Neville tegen Sky Sports.

Topspeler
Mainoo debuteerde in januari bij Manchester United, maar stond door een enkelblessure lange tijd aan de kant. Sinds november is hij een vaste waarde in de ploeg van Ten Hag. 'De manager en de club hadden al veel vertrouwen in Mainoo en nu is te zien waarom. Hij heeft niet alleen de voetballende kwaliteiten, maar ook het temperament om op te staan in topwedstrijden. Hij speelt fantastisch', zei Neville.

'Voor Ten Hag was het tegen West Ham ook eens fijn om de laatste twintig minuten van de wedstrijd een keer relaxed achterover te kunnen leunen. Dat is hem niet vaak overkomen. United is nog geen topteam, want je ziet nog steeds vreemde wedstrijden, zonder patronen in hun spel, Maar ze zullen nog veel duels winnen als ze zo spelen als tegen West Ham', verklaarde de Sky Sports-analist.

Opmars
United staat zesde, op acht punten van de vierde plaats, die recht geeft op Champions League-deelname voor volgend seizoen. 'Voordat we ons laten meeslepen, we hebben United dit seizoen in de Champions League gezien en daarin waren ze heel beroerd', aldus Sky Sports-collega en oud-teamgenoot Roy Keane. 'Maar vanuit financieel perspectief moeten ze daarnaartoe. Al wil je liever ook een kans maken om het toernooi te winnen. Er is de laatste maanden wel iets veranderd, mede doordat de aanvallers nu ook gaan scoren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
* Actueel tot en met 23 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.