Man Utd heeft na ijzersterke helft alsnog knotsgekke slotfase nodig voor zege

Manchester United heeft donderdagavond met de hakken over de sloot gewonnen van Wolverhampton Wanderers. De ploeg van manager Erik ten Hag begon nog ijzersterk aan de uitwedstrijd, maar gaf het nog bijna weg in de slotfase. Toptalent Kobbie Mainoo zorgde uiteindelijk voor de beslissing met een knappe solo.

Wolverhampton Wanderers
3 - 4
Manchester United

Met de terugkeer van Marcus Rashford (disciplinaire redenen), Lisandro Martínez (blessure) en André Onana (Afrika Cup) in de basisopstelling leek Man Utd de boel op orde te hebben. Wolverhampton was zeker in de eerste helft niet opgewassen tegen Man Utd, dat met een flinke voorsprong de rust in had kunnen gaan. Het bleef uiteindelijk bij twee treffers, Rashford en Rasmus Højlund scoorden. Dat Man Utd niet verder uitgelopen was, werd de club bijna fataal op Molineux.

De mannen van Ten Hag verloren in de tweede helft grip op de wedstrijd. De thuisclub kreeg twintig minuten voor tijd een strafschop na een overtreding op Pedro Neto. Pablo Sarabia schoot de bal recht door het midden en verschalkte zo Onana voor de aansluitingstreffer.

Wolverhampton drong aan op zoek naar de gelijkmaker, maar een gouden wissel van Ten Hag gaf Man Utd wat meer ademruimte. Scott McTominay stond een minuut in het veld toen hij raak kopte uit een corner voor de 1-3. Het lukte Man Utd echter niet om de geruststellende marge op dat niveau te houden. Van dichtbij maakte Max Kilman de 2-3 en in de vijfde minuut van de extra tijd maakte Neto ook nog de 3-3.

Een uiterst pijnlijk resultaat leek er weer aan te komen voor Man Utd, maar een briljante ingeving van Mainoo besliste alsnog het duel. Na het poorten van een tegenstander schoot de achttienjarige middenvelder prachtig raak voor de winnende 3-4. Door de krappe zege loopt Man Utd uit op Brighton & Hove Albion, voorlopig staat de club zevende.

West Ham United
1 - 1
AFC Bournemouth

In Londen kende Kalvin Phillips een matig debuut voor West Ham United. De huurling van Manchester City deed bij een terugspeelbal wel heel kalmpjes aan, waarna Dominic Solanke kon profiteren. In de tweede helft herstelde de thuisclub de schade gedeeltelijk, met dank aan Mohammed Kudus. Hij werd onderuit gelopen in het strafschopgebied, James Ward-Prowse benutte vervolgens de strafschop.

In de tweede helft maakten bij Bournemouth nog drie ex-Eredivisionisten hun opwachting: Milos Kerkez, Luis Sinisterra en Justin Kluivert. Marcos Senesi speelde de hele wedstrijd, net als doelpuntenmaker Solanke.