Neuer-scenario dreigt voor Schalke 04 ook bij nieuwe parel Nübel

Reacties

Alles wijst erop dat Alexander Nübel een grote toekomst voor zich heeft. De 22-jarige doelman is dit seizoen zelfs aanvoerder van Schalke 04. Toch zit de club uit Gelsenkirchen met Nübel in de maag, want zijn contract loopt volgende zomer af en aasgier Bayern München ligt op de loer. Nübel hoopt zaterdag ondertussen de eerste zege te boeken met Schalke wanneer Hertha BSC op bezoek komt.

Neuer-scenario dreigt voor Schalke 04 ook bij nieuwe parel Nübel

Als Bayern nog niet genoeg overtuigd was van het talent van Nübel toonde de doelman dat afgelopen zaterdag nog maar weer. Robert Lewandowski velt Schalke met een hattrick, maar Nübel laat bij vlagen wel zien wat hij kan. Zo houdt de sluitpost een kopbal van de Poolse spits knap uit zijn doel. Nee, aan Nübel lag het niet. Hij debuteerde in mei 2016 op negentienjarige leeftijd voor Schalke als invaller voor de geblesseerde Ralf Fährmann. Ruim drie jaar later is de overbodige Fährmann verhuurd en is Nübel eerste keus én aanvoerder van Schalke.

Waar talent uit Duitsland is, zijn scouts van Bayern München. Der Rekordmeister speurt de velden af in de zoektocht naar de nieuwe Lewandowski, de nieuwe Thomas Müller én de nieuwe Manuel Neuer. Want de doelman die ooit overkwam van Schalke was jarenlang een zekerheidje, maar kampte de afgelopen jaren steeds vaker met blessures en ging verschillende keren in de fout. Neuer is 33 jaar en Bayern moet gaan nadenken over de opvolging van de doelman. Nübel lijkt daarvoor de ideale kandidaat.

Zelfs de route zou hetzelfde zijn. Neuer weigerde zijn contract bij Schalke te verlengen en werd in 2011 door Bayern gekocht. Al jaren is hij vaste waarde in München en bij Die Mannschaft. Nübel breekt door bij Schalke en is de eerste doelman van Jong Duitsland. De stap naar de ploeg van bondscoach Joachim Löw lijkt zo gemaakt. Ondertussen vreest Schalke voor de geruchten over de keeper. De club onderhandelt al maanden met Nübel over een nieuw contract, maar heeft geen sterke onderhandelingspositie aangezien de huidige verbintenis in de zomer van 2020 afloopt. Als Nübel wil, is hij dan gratis op te pikken.

Dat Nübel uiteindelijk niet te behouden is voor Schalke lijkt bij de club ook te zijn binnengekomen, maar het zou extra zuur zijn als de doelman transfervrij de overstap maakt. Eerder gebeurde dat bij Leon Goretzka, die sinds 2018 voor Bayern uitkomt. Naast Bayern hebben ook Borussia Dortmund, RB Leipzig en een handjevol andere Europese clubs interesse. 'We hebben Alex een voorstel gedaan om zijn contract te verlengen', zei sportief directeur Jochen Schneider eerder tegen Sport Bild. 'Al zou hij wachten met het nemen van een beslissing tot mei 2020, prima. Alex is ambitieus, hij wil een succesvolle carrière en dat begrijpen we.'

Volgens de Duitse krant kan Nübel in het voorstel van Schalke rekenen op een gigantische salarisverhoging van zes ton naar vijf miljoen euro per jaar. Om de doelman over te halen, zit er waarschijnlijk een clausule in de verbintenis waardoor Nübel in de zomer van 2021 voor een vastgesteld bedrag kan vertrekken. De keeper gaf eerder in gesprek met Kicker aan dat graag te willen. 'Een clausule wil niet zeggen dat een speler uit is op een vertrek, maar zonder ben je als speler machteloos tegenover wat de club met je wil. Maar ik heb geen strakke planning. Ik ben nog jong en ik moet een beslissing nemen die heel erg belangrijk is. Daar heb ik tijd voor nodig en die gunt de club me.'

Speelronde 3 in de Bundesliga


Vr 30 aug. 2019

Za 31 aug. 2019

Zo 1 sep. 2019

Bekijk hier al onze video's
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Meer A. Nübel
Meer over A. Nübel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.