Neuer alleen als eerste keeper naar WK

Reacties

Manuel Neuer zal alleen als eerste doelman afreizen naar het WK, zo heeft de Duitse bondscoach Joachim Löw aangekondigd. De 32-keeper van Bayern München moet de komende week aantonen dat hij voldoende wedstrijdfit is na te zijn hersteld van een voetblessure.

Neuer alleen als eerste keeper naar WK

'Als hij meegaat naar het WK, dan is dat als nummer één', aldus een duidelijke Löw in gesprek met de ARD. In Duitsland werd geopperd dat een niet geheel fitte Neuer mogelijk als tweede of derde keeper zou afreizen naar Rusland omdat hij met zijn ervaring van grote waarde zou zijn. Dit scenario treedt dus niet in werking.

Neuer, die in september 2017 zijn laatste wedstrijd speelde, maakt tot nu toe een goede indruk tijdens het trainingskamp van de wereldkampioen in het Oostenrijkse Eppan. De echte test is volgende week zaterdag wanneer Duitsland oefent tegen Oostenrijk. Twee dagen later moet Löw zijn definitieve WK-selectie inleveren bij de FIFA.

Mocht Neuer de strijd tegen de klok verliezen, dan vormen Marc-André ter Stegen, Kevin Trapp en Bernd Leno het keeperstrio van Duitsland. Ter Stegen zal dan als eerste doelman fungeren.

In de groepsfase van het WK stuit Duitsland op Mexico (17 juni), Zweden (23 juni) en Zuid-Korea (27 juni).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.