Löw rekent op eerlijke Neuer en komt met goed nieuws over zorgenkindjes

Reacties

Bondscoach Joachim Löw heeft er alle vertrouwen in dat doelman Manuel Neuer fit genoeg is voor het WK in Rusland. De Duitse doelman kampte vrijwel het gehele seizoen met een slepende voetblessure.

Löw rekent op eerlijke Neuer en komt met goed nieuws over zorgenkindjes

'Hij is tot dusver nog niet tegen problemen aangelopen', sprak de bondscoach van Die Mannschaft. 'Hij kan tot dusver alle inspanningen hebben, zelfs onder hoge intensiteit. Als hij zich fit voelt en honderd procent kan geven, dan zal hij er zeker bij zijn. Het zag er vandaag allemaal erg goed uit voor hem.'

Het is natuurlijk de vraag of Löw het aandurft om Neuer met weinig wedstrijdritme op doel te zetten. Daar komt bij dat Duitsland in de vorm van Marc-André ter Stegen een andere uitstekende doelman heeft klaarstaan. De andere keepers in de voorlopige WK-selectie zijn Bernd Leno (Bayer Leverkusen) en Kevin Trapp (Paris Saint-Germain).

Löw rekent dan ook op de eerlijkheid van Neuer. 'Als er problemen zijn, dan moeten we samen om de tafel.' De 32-jarige sluitpost speelde tot dusver 74 interlands voor Duitsland. Vier jaar geleden werd Duitsland wereldkampioen met de keeper van Bayern München onder de lat.

Özil en Boateng
Tijdens de persconferentie nam Löw de zorgen over twee andere belangrijke spelers weg. Mesut Özil is weer volledig fit na zijn rugblessure en Jérôme Boateng kan hoogstwaarschijnlijk komende week weer beginnen met de groepstraining. De verdediger liep een spierblessure op in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Vrijdag zal de stopper bij Bayern onderzocht worden, waarna er een beslissing valt of hij vrijdag, zaterdag of zondag aansluit bij de nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.