Boateng pleit voor Neuer op WK: 'Verschil met de rest is enorm'

Reacties

Als het aan Jérôme Boateng ligt, staat Manuel Neuer volgende maand onder de lat bij Duitsland tijdens het WK 2018 in Rusland. De 29-jarige verdediger vindt dat zijn ploeggenoot bij Bayern München er met kop en schouders bovenuit steekt.

Boateng pleit voor Neuer op WK: 'Verschil met de rest is enorm'

Of Neuer al dan niet meegaat naar het WK nadat hij vrijwel het hele seizoen heeft gemist door een slepende voetblessure, is een heet hangijzer bij onze oosterburen. Bondscoach Joachim Löw vertelde donderdag dat de 32-jarige doelman inmiddels volledig belastbaar is tijdens trainingen. Boateng zou het toejuichen als Neuer ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme gewoon keept tijdens het WK.

'Het is nogal een verschil of Neuer of iemand anders in het doel staat', zegt Boateng in gesprek met Kicker. 'Manuel is de beste keeper te wereld. De anderen zijn ook erg goed, Marc-André ter Stegen heeft zich enorm goed ontwikkeld, maar Manu heeft een uitstraling waar niemand aan kan tippen. Dat is geen diskwalificatie van de anderen, Manu is nu eenmaal Manu.'

Boateng is zelf ook nog op de weg terug van een blessure en kan in de loop van volgende week de groepstraining weer hervatten. De verwachting is dan ook dat de zeventigvoudig international er gewoon weer bij is in Rusland, waar hij zijn derde WK kan gaan spelen. Daarmee is de verdediger met Ghanese roots inmiddels een van de oudgedienden in de ploeg van Löw.

Prolongatie van de wereldtitel zou voor Boateng echter geen reden zijn te stoppen als international. 'Ik stop er niet mee', antwoordde de voormalig speler van Hertha BSC, Hamburger SV en Manchester City toen hij die vraag kreeg voorgeschoteld. Hij gaat minimaal door tot het EK 2020. 'Ik heb het EK namelijk nog niet gewonnen met de A-ploeg, alleen met Onder-21.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.