Neres profiteert van absentie Neymar en bijzondere omstandigheden

Reacties

David Neres keert na een maand afwezigheid weer terug in de Braziliaanse selectie. De Ajacied is bij afwezigheid van Neymar opgeroepen voor de oefenduels met Argentinië (15 november) en Zuid-Korea (19 november).

Neres profiteert van absentie Neymar en bijzondere omstandigheden
© Pro Shots

Neres was sinds zijn interlanddebuut in maart tegen Tsjechië een vast gezicht in de Selecão, waarmee hij afgelopen zomer de Copa América in eigen land won. Tijdens dat toernooi raakte de 22-jarige vleugelspits van Ajax zijn basisplaats echter kwijt en vervolgens riep bondscoach Tite hem ook niet op voor de vriendschappelijke interlands tegen Senegal en Nigeria in oktober.

Nu Neymar niet is opgeroepen wegens een hamstringblessure, is er voor Neres weer plek bij de nationale ploeg van Brazilië. Ook speelt mee dat Tite ervoor kiest deze keer geen spelers uit de eigen competitie op te roepen. De Braziliaanse Serie A eindigt namelijk het weekend voor de interlandperiode. Bovendien speelt Flamengo op 23 november de finale om de Copa Libertadores.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die club zou Tite zelfs een officieel verzoek hebben gedaan geen spelers op te roepen, zodat de voorbereiding op de finale tegen River Plate niet wordt verstoord. De bondscoach ontkende dat tijdens zijn persconferentie echter. Wel leek het hem een goed idee de spelers uit de eigen competitie rust te geven, omdat de druk in de laatste weken van het seizoen erg hoog is.

Het zorgt ervoor dat aanvallers als de bij Inter geflopte Gabriel Barbosa, vorige maand voor het eerst in lange tijd weer opgeroepen wegens zijn uitstekende vorm bij Flamengo, en Everton (Grêmio) er nu niet zijn. Het betekent niet alleen dat Neres zich weer mag melden, maar ook dat het achttienjarige Real Madrid-talent Rodrygo voor het eerst is opgeroepen.

Mauro Júnior
Rodrygo mag net als Emerson (Real Betis) en Douglas Luiz (Aston Villa) ruiken aan het grote werk, terwijl hij eerder dit seizoen nog lid van het olympisch elftal dat zich voorbereidt op de Spelen van volgend jaar in Tokio. Dat gold ook voor Mauro Júnior, maar de door PSV aan Heracles Almelo verhuurde spelmaker zit er dit keer niet bij. Brazilië Onder-23 speelt in november een toernooi op Tenerife.

Volledige selectie Brazilië

Doel: Alisson (Liverpool), Daniel Fuzato (AS Roma) en Ederson (Manchester City).

Verdediging: Danilo (Juventus), Emerson (Real Betis), Alex Sandro (Juventus), Renan Lodi (Atlético Madrid), Éder Militão (Real Madrid), Felipe (Atlético de Madrid), Marquinhos en Thiago Silva (allebei Paris Saint-Germain).

Middenveld: Arthur (Barcelona), Casemiro (Real Madrid), Fabinho (Liverpool), Lucas Paquetá (AC Milan), Douglas Luiz (Aston Villa) en Philippe Coutinho (Bayern München).

Aanval: David Neres (Ajax), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Richarlison (Everton), Rodrygo (Real Madrid) en Willian (Chelsea).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Neres
Meer over Neres
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.