Tite laat Neres dit keer links liggen bij Braziliaanse selectie

Reacties

David Neres is niet opgeroepen voor de interlands die Brazilië in oktober speelt tegen Senegal en Nigeria. Het is voor het eerst dit jaar dat bondscoach Tite de vleugelaanvaller van Ajax links laat liggen.

Tite laat Neres dit keer links liggen bij Braziliaanse selectie

Neres was sinds zijn debuut in maart van dit jaar tegen Tsjechië een vast gezicht bij de Seleção, waarmee hij afgelopen zomer deelnam aan het Copa América-toernooi in eigen land. Hoewel Brazilië uiteindelijk won, maakte Neres weinig indruk. Desondanks werd de 22-jarige linkspoot vorige maand weer gewoon opgeroepen voor de duels met Colombia en Peru.

Neres speelde in beide wedstrijden mee, maar daar zullen in oktober waarschijnlijk geen interlands bijkomen. Tite geeft de voorkeur aan Neymar, Richarlison en Everton als opties voor de flanken voor de oefentrip naar Singapore. Opmerkelijk genoeg is ook Gabriel Barbosa, nog niet zo lang geleden mislukt bij Internazionale, voor het eerst sinds 2016 weer opgeroepen.

Behalve Gabigol, dit seizoen al 21 keer trefzeker in 24 officiële duels voor Flamengo, zijn Grêmio-middenvelder Matheus Henrique en Atlético Madrid-linksback Renan Lodi opvallende namen in de Braziliaanse selectie. Voor beide spelers is het de eerste keer dat ze zijn opgeroepen. Behalve Neres ontbreekt ook Vinícius Júnior. De aanvaller van Real Madrid debuteerde in september.

selectie brazilië

Doel: Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras), Santos (Athletico Paranaense).

Verdediging: Daniel Alves (São Paulo), Danilo (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Renan Lodi (Atlético Madrid), Thiago Silva (Paris SG), Marquinhos (Paris SG), Éder Militão (Real Madrid) en Rodrigo Caio (Flamengo).

Middenveld: Casemiro (Real Madrid), Arthur (Barcelona), Fabinho (Liverpool), Matheus Henrique (Grêmio), Philippe Coutinho (Bayern München) en Lucas Paquetá (AC Milan).

Aanval: Everton (Grêmio), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Barbosa (Flamengo), Richarlison (Everton), Neymar (Paris SG) en Gabriel Jesus (Manchester City).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Neres
Meer over Neres
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.