Nederlandse talenten geven groepszege uit handen op EK Onder-17

Reacties

Oranje Onder-17 heeft de uitstekende start op het EK in Ierland geen goed vervolg gegeven. In de derde en laatste groepwedstrijd tegen Frankrijk Onder-17 ging de ploeg van bondscoach Peter van der Veen met 2-0 onderuit.

Nederlandse talenten geven groepszege uit handen op EK Onder-17

Dankzij overwinningen op Zweden (2-0) en Engeland (5-2) was Nederland Onder-17 al na twee wedstrijden zeker van een plek in de kwartfinale op het EK, maar tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk stond nog wel groepswinst op het spel in Poule B. Desondanks stuurde Van der Veen (foto) liefst tien andere namen het veld in ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Engeland.

In de andere samenstelling kwam Oranje vroeg op achterstand. Een foute pass van Ajax-verdediger Nerjano Kashanwirjo werd al na twintig seconden afgestraft door Adil Aouchiche, middenvelder van Paris Saint-Germain. In de elfde minuut vergrootte Stade Reims-aanvaller Nathaniël Mbuku de voorsprong door doelman Tein Troost (Feyenoord) te omspelen en binnen te tikken.

Oranje Onder-17 probeerde zich daarna nog terug te knokken in het duel. Van der Veen bracht na rust ook drie verse krachten, onder wie Feyenoord-aanvaller Naoufal Bannis. Hij was na 66 minuten nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar doelman Melvin Zinga keerde zijn inzet met moeite. Daardoor bleef het bij 2-0 en eindigt Oranje achter Frankrijk als tweede.

Nederland speelt komende zondag (12 mei) tegen de winnaar van Groep A in de kwartfinale. De strijd in die poule ligt na twee duels nog helemaal open. Koploper België heeft vier punten, Tsjechië en Ierland volgen met twee punten en zelfs hekkensluiter Griekenland maakt met één punt nog kans op de volgende ronde. Om 20.00 uur beginnen de duels in Groep A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.