Oranje Onder-17 start met goals Brobbey en Maatsen sterk aan EK

Oranje Onder-17 is vrijdagavond uitstekend begonnen aan het EK in Ierland. De titelverdediger was door doelpunten van Brian Brobbey (foto boven) en Ian Maatsen met 2-0 te sterk voor Zweden.

Oranje was in het Regional Sports Centre in Waterford vooral in de eerste helft oppermachtig. Er werden al wat kansen gemist, voordat Brobbey de score een kwartier voor rust opende. De aanvaller was trefzeker na een uitstekende pass van Naci Ünüvar. Een minuut later viel direct de 2-0, via een schuiver van Maatsen.

In de tweede helft stond Zweden wat beter en kreeg ook de tegenstander van Oranje wat kansen. Doelman Calvin Raatsie hield zijn doel echter schoon en zag dat zijn ploeggenoten aan de overkant niet scherp waren in de afronding. Het bleef daardoor bij 2-0.

Oranje Onder-17, dat zich vorig jaar tot kampioen van Europa kroonde, kent zo een gewenste start van het EK. Maandag wacht de tweede groepswedstrijd, tegen Engeland, en op 9 mei is Frankrijk nog de tegenstander. Het EK in Ierland dient tevens als kwalificatietoernooi voor het WK Onder-17, dat in november van dit jaar wordt gehouden. De vijf beste landen kwalificeren zich voor de eindronde in Brazilië.

Basisopstelling Oranje Onder-17: Raatsie (Ajax); Hoever (Liverpool), Bogarde (Hoffenheim), Rensch (Ajax), Salah-Eddine (Ajax); Taylor (Ajax), Hansen (Ajax), Taabouni (AZ), Maatsen (Chelsea); Brobbey (Ajax), Ünüvar (Ajax).

In de serie Toekomst van Oranje stelde Brian Brobbey zichzelf al voor.