Nederlandse sensatie Hamulic voegt zich bij landgenoten in Toulouse

Reacties

De Nederlands-Bosnische aanvaller Saïd Hamulic vervolgt zijn loopbaan bij Toulouse. De aanvaller komt over van het Poolse Stal Mielec en wordt bij zijn nieuwe club gepresenteerd als 'een van de beste spelers van de Ekstraklasa'. Volgens Poolse media is circa twee miljoen euro gemoeid met de transfer, een record voor Stal Mielec.

Nederlandse sensatie Hamulic voegt zich bij landgenoten in Toulouse
© DFK Dainava

Die benaming is te begrijpen, want Hamulic is met negen doelpunten in zeventien wedstrijden momenteel de gedeeld topscorer van Polen. Mede door zijn doelpunten staat Stal Mielec op de zevende plaats, nadat het in de vorige twee seizoenen eindigde als vijftiende en veertiende.

Toch geniet Hamulic in Nederland niet veel bekendheid. De 22-jarige spits, geboren in Leiderdorp, werd in 2018 weggestuurd uit de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. Via de Onder-21 van Quick Boys kwam hij in 2021 terecht bij het Litouwse DFK Dainava, waarna hij met zestien doelpunten gedeeld topscorer van Litouwen werd. Na verhuurperiodes bij Botev Plovdiv en FK Suduva tekende Hamulic in augustus 2022 bij Stal Mielec.

'Ik ben heel blij met mijn overstap naar Toulouse', reageert Hamulic. 'Het is een grote uitdaging voor me, maar daar houd ik van. Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten en de technische staf te leren kennen en samen wedstrijden te winnen. Ik heb dit seizoen veel wedstrijden van Toulouse gezien. De ploeg speelt goed voetbal en daarom wilde ik hierheen komen. Ik zie ernaar uit om in dit stadion te spelen en de supporters te leren kennen.'

Bij Toulouse, de huidige nummer twaalf van de Ligue 1, wordt hij na Thijs Dallinga, Stijn Spierings, Branco van den Boomen en Zakaria Aboukhlal de vijfde speler met de Nederlandse nationaliteit, al speelt Aboukhlal zijn interlands voor Marokko.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.