Nederland kandidaat voor organisatie Nations League-finale

Reacties

Nederland heeft zich kandidaat gesteld om de Nations League-finale te organiseren. De eindronde vindt plaats van 14 tot en met 18 juni 2023. Vier landen hebben zich bij de UEFA aangemeld om de finales te organiseren.

Nederland kandidaat voor organisatie Nations League-finale
© Pro Shots

Naast Nederland gaat het om België, Polen en Wales, de landen waar Nederland aan werd gekoppeld voor de komende Nations League-editie. De vier landen hebben tot 5 oktober de tijd om hun bid in te dienen bij de UEFA. De Europese voetbalbond maakt in januari 2023 bekend welk land de eindronde van de Nations League mag organiseren.

Nederland hoopte twee jaar geleden ook al op de organisatie van de Nations League-finales met de Johan Cruijff Arena en De Kuip als speellocaties. Daarvoor moest Oranje wel poule A winnen, maar dat lukte niet. Italië ging er met de winst en de organisatie van de finales vandoor. Bij de eerste editie in 2018 en 2019 organiseerde Portugal de finales en won het land zelf ten koste van Nederland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.