Loting Nations League: Oranje stuit onder meer op België

Reacties

Het Nederlands elftal is bij de derde editie van de Nations League gekoppeld aan België, Polen en Wales. De volledige loting is hier te bekijken.

Loting Nations League: Oranje stuit onder meer op België
© Pro Shots

Bij de vorige editie van de Nations League zat Oranje ook al in de poule met Polen, het Nederlands elftal wist die beide confrontaties te winnen (1-0 en 1-2). De laatste ontmoeting met Wales dateert van 2015, toen Oranje onder meer dankzij twee goals van Arjen Robben met 2-3 zegevierde.

Nederland en België hebben uiteraard een rijkere onderlinge historie. Beide landen namen het in totaal liefst 127 keer tegen elkaar op. De Zuiderburen zijn de laatste decennia een lastige opponent voor Oranje. De laatste zege op België vond plaats in 1997, de laatste acht confrontaties wist Nederland niet te winnen. De laatste keer, in oktober 2018, werd het 1-1 door een goal van Arnaut Danjuma (hoofdfoto).

De eerste vier Nations League-speelrondes worden begin juni afgewerkt, zo'n halve week na het officieuze slot van het clubseizoen, de Champions League-finale. De laatste twee speelrondes in de groepsfase zijn eind september.

Aan het format is niet getornd door de UEFA. De vier groepswinnaars in Divisie A maken in een aparte eindronde uit wie zich de trofee mag toe-eigenen. Dit toernooi, dat bestaat uit twee halve finales, een strijd om het brons en een eindstrijd, wordt in juni 2023 afgewerkt. De finale is op 18 juni.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.