NEC geeft gefrustreerd PEC Zwolle lesje in effectiviteit

NEC heeft zijn eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie sinds 7 mei 2017 gewonnen. De ploeg van Rogier Meijer ging tegen PEC Zwolle uitstekend met zijn kansen om en werd daarvoor beloond.

N.E.C.
N.E.C.
2 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Bij de terugkeer in de Eredivisie verloor NEC vorige week kansloos van kampioen Ajax (5-0) en Meijer voerde na dit duel een wijziging door in zijn opstelling. Ali Akman kwam in de ploeg voor Magnus Mattson en uitgerekend de ingebrachte aanvaller bezorgde NEC vrijdag een droomstart tegen PEC. Bram van Polen wist een pass op de spits niet te onderscheppen, waarna Akman met buitenkant voet de score opende.

PEC (dat het seizoen vorige week begon met een 0-1 nederlaag tegen Vitesse) moest al snel in de achtervolging en zocht de aanval. De manschappen van Art Langeler noteerden in de eerste helft acht doelpogingen, maar scoorden niet. NEC kreeg voor rust nog één kans en was wél weer succesvol. Mikkel Duelund stuurde Jonathan Okita weg en de man van de winnende goal in de play-offfinale tegen NAC Breda schoof de 2-0 in de verre hoek.

NEC was in de eerste helft zo bij al zijn kansen trefzeker, maar dat lukte in de tweede helft niet weer. Kostas Lamprou redde goed bij een mogelijkheid voor Akman en voorkwam zo de 3-0. PEC bleef in leven en hoopte de wedstrijd snel weer spannend te kunnen maken. Daar slaagde het niet in: de bezoekers lieten in aanvallend opzicht te weinig zien en moesten zodoende opnieuw een nederlaag slikken.

PEC blijft op nul punten staan en gaat volgende week op bezoek bij Willem II proberen om daar verandering in te brengen. Sam Kersten is er dan niet bij: hij haalde vlak voor tijd de doorgebroken Ole Romeny naar de grond en kreeg daarvoor een directe rode kaart, wat hem een schorsing zal opleveren. NEC neemt het in de derde speelronde op tegen Heracles Almelo.