Napoli verspeelt zege in doelpuntrijk duel met Udinese

Napoli heeft zaterdagavond slechts een punt overgehouden aan het competitieduel met Udinese. In Napels leek de ploeg van trainer Rafael Benítez op weg naar de zege, maar Dusan Basta besliste anders. In Napels werd het 3-3.

De middenvelder van Udinese bepaalde tien minuten voor tijd vanuit een hoekschop de eindstand op 3-3. Een bittere pil voor Napoli, dat op weg leek naar opnieuw een overwinning. In navolging van de 4-2 zege van vorige week op Lazio wilde de thuisploeg ten koste van Udinese de weg omhoog vervolgen.

Met Dries Mertens op de bank, maar Lorenzo Insigne, Gonzalo Higuaín en Goran Pandev in de voorhoede gingen de Napolitanen nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Het overwicht werd in een tijdsbestek van drie minuten omgezet in cijfers: 2-0. Namens de thuisploeg tekende Pandev in de 38ste en de 41ste minuut de treffers aan.

Bij de 1-0 was de Macedoniër het meest alert na de hoekschop van Insigne, terwijl de linksbenige aanvaller enkele minuten later met scherp schoot na het terugleggen van Higuaín. Niets aan de hand dus. Tot de extra tijd van de eerste helft. Federico Fernández bracht met een eigen doelpunt de spanning terug.

Des te pijnlijker was de gelijkmaker van Bruno Fernandes na ruim een uur. De Portugees schoot, enigzins tegen de verhouding in, hard en fraai de gelijkmaker achter doelman  Rafael Cabral. Lang kon Udinese niet genieten van de 2-2. Valon Behrami, net als Mertens in de ploeg gekomen, zette twee minuten later al de 3-2 op het scorebord.

Het slotakkoord was echter voor Basta, die in de laatste fase van de wedstrijd de 3-3 eindstand bepaalde in Stadio San Paolo. Napoli bezet na het gelijke spel de derde plaats in de Serie A. Udinese is terug te vinden op plek twaalf.