Oranje-opponent Vidal helpt Juventus aan overwinning

Juventus heeft vrijdagavond op bezoek bij Bologna nipt gewonnen. Dankzij een doelpunt van de Chileen Arturo Vidal stond het lang 0-1, maar in de slotfase bepaalde Giorgio Chiellini de eindstand op 0-2 voor de koploper van Italië.

De ploeg van trainer Antonio Conte kwam al na twaalf minuten op voorsprong. Federico Peluso bereikte de vrijstaande Chileen, die vervolgens de bal aannam en hard binnenschoot. Met Chili is Vidal een van de tegenstanders van Oranje op het WK in Brazilië, zo wees de loting van vrijdag uit.

Voor Vidal, een van de grote blikvangers bij Chili, is het alweer zijn zesde goal in vijftien Serie A-optredens. Bovendien loopt de middenvelder in de Champions League ook al een-op-een (vijf uit vijf). Voor de Chileen vormen de zege en zijn goal het sluitstuk van een topweek, aangezien hij dinsdag zijn contract met de club uit Turijn verlengde tot medio 2017.

Juventus gaf in het vervolg de voorsprong niet meer uit handen. Chiellini maakte het resultaat in de blessuretijd nog wat fraaier met de 0-2, waardoor de voorsprong in de Serie A op nummer twee AS Roma werd vergroot naar zes punten. Napoli, dat evenals de Romeinen dit weekeinde nog in actie moet komen, is derde en heeft een achterstand van negen punten.