Napoli probleemloos richting Champions League-kraker tegen Ajax

Napoli heeft geen fout gemaakt in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Ajax. De koploper van de Serie A won zaterdag van Torino en gaat dinsdag met een goed gevoel richting Amsterdam.

Napoli
Napoli
3 - 1
Torino
Torino

Napoli is dit seizoen nog onverslaanbaar in alle competities. De laatste nederlaag van de club dateert alweer van 24 april, toen Empoli in de Serie A met 3-2 won. Napoli ging voor zaterdag samen met Atalanta Bergamo aan kop in Italië en maakte in Europa indruk tegen Liverpool (4-1 zege) en Rangers FC (0-3 zege). Ajax is dus gewaarschuwd.

Ook Torino slaagde er niet in om het Napoli moeilijk te maken in Stadio Diego Armando Maradona. Al na zes minuten was het raak voor de thuisploeg. Smaakmaker Khvicha Kvaratskhelia bediende Mário Rui op de linkerflank. De Portugees gaf voor en zag André Zambo Anguissa (foto) raak koppen. De middenvelder, die niet bijzonder vaak scoort, was vijf minuten later opnieuw trefzeker nadat Matteo Politano een counter inleidde: 2-0.

Torino had geen antwoord op de aanvallen van Napoli en kreeg na 36 minuten ook nog de 3-0 om de oren. Kvaratskhelia verschalkte keeper Vanja Milinkovic-Savic met een schuiver in de verre hoek. Pas daarna deden de gasten iets terug via Antonio Sanabria, die na een chaotische situatie voor het doel van Napoli de trekker overhaalde. In de tweede helft, met onder anderen Hirving Lozano als invaller in de ploeg, vielen er geen doelpunten meer. Bij Torino viel Perr Schuurs in de 85ste minuut in.

Napoli gaat dinsdag op bezoek in Amsterdam. Acht dagen later, op woensdag 12 oktober, gaat Ajax naar Napels. Tussendoor speelt Napoli in de competitie tegen Cremonese.

Lees maandag op VI PRO meer over Napoli en spelmaker Piotr Zielinski.