Wedstrijd tussen Rangers en Napoli neemt absurde wending in tweede helft

De wedstrijd tussen Rangers FC en Napoli nam woensdagavond een opmerkelijke wending. Napoli kreeg in kort tijdsbestek drie strafschoppen in de tweede helft, waarvan er twee werden gekeerd door doelman Allan McGregor.

Glasgow Rangers
0 - 3
Napoli
Napoli

De eerste penalty werd toegekend bij een 0-0 stand, na een overtreding van James Sands op Giovanni Simeone. De tackle leverde Sands zijn tweede gele kaart en dus een rode op. Piotr Zielinski schoot de penalty laag richting doel en zag McGregor redding brengen. In de rebound scoorde Matteo Politano, maar hij was te vroeg ingelopen.

Scheidsrechter Antonio Lahoz liet Napoli de penalty opnieuw nemen, wat wellicht kwam omdat ook Rangers-verdediger James Tavernier te vroeg leek in te lopen. Zielinski waagde een nieuwe poging en koos opnieuw voor een schot aan de linkerkant van het midden. Weer pareerde McGregor de inzet en ditmaal volgde geen doelpunt uit de rebound.

Zes minuten na de penalty's kende Lahoz wéér een penalty toe aan Napoli. Borna Barisic maakte hands na een schot van Khvicha Kvaratskhelia. Na de twee gemiste strafschoppen maakte Zielinski plaats voor Politano, die de rechterbenedenhoek uitzocht. McGregor raadde ook die intentie en kreeg zijn vingertoppen tegen de bal, maar het was niet voldoende.

De veertigjarige McGregor stond in de basis vanwege een blessure bij eerste keus Jon McLaughlin. Na de 4-0 nederlagen tegen Celtic en Ajax werd McLaughlin al bekritiseerd en McGregor heeft met zijn gekeerde strafschoppen in ieder geval nadrukkelijk gesolliciteerd naar een basisplek. Het duel tussen Rangers en Napoli vindt plaats in de groep met verder Ajax en Liverpool.