Napoli en Lille ontmaskerd: ware bedrag van recordtransfer Osimhen onthuld

Reacties

Napoli heeft in werkelijkheid veel minder dan 81 miljoen euro betaald voor Victor Osimhen. Dat blijkt uit een onderzoek van L'Equipe, dat in de jaarboeken van Lille dook om te achterhalen hoeveel geld er nu daadwerkelijk gemoeid was met de recordtransfer.

Napoli en Lille ontmaskerd: ware bedrag van recordtransfer Osimhen onthuld
© Pro Shots

Zo bracht Napoli de komst van Osimhen vorig jaar immers naar buiten. De Serie A-club stelde dat het 71,3 miljoen euro had betaald voor de Nigeriaanse spits, ook zouden er nog tien miljoen euro aan bonussen gemoeid zijn met de deal. Maar al snel werd duidelijk dat er iets niet helemaal klopte. Zo stonden de Griekse doelman Orestis Karnezis en drie jeugdspelers van Napoli voor twintig miljoen in de boeken, terwijl Ciro Palmieri, Luigi Liguori en Claudio Manzi in werkelijkheid nooit naar Lille gingen, maar werden verhuurd aan kleinere clubs in de Serie C en de Serie D.

Dat zou betekenen dat Napoli 'slechts' vijftig miljoen heeft betaald voor Osimhen, maar volgens L'Equipe heeft Lille uiteindelijk slechts 36 miljoen euro ontvangen. Zo zijn bepaalde bonussen, zoals kwalificatie voor de Champions League, nooit in werking getreden. Daarnaast ging er 11,3 miljoen euro naar Charleroi, de oude club van de aanvaller. Ook verdween er zes miljoen euro aan commissie in de zakken van zaakwaarnemers en heeft Lille nog 4,5 miljoen euro moeten betalen aan een bank om de transfer te completeren.

Lille verkeerde in 2020 in financiële problemen en kon het geld voor zijn clubtopscorer daarom goed gebruiken, maar een duik in de jaarcijfers leert dus dat het lang niet zoveel kreeg voor Osimhen als de clubs de buitenwacht wilden doen geloven. Voor de begroting van Napoli kwam het juist weer goed uit dat Karnezis en de drie jeugdspelers voor twintig miljoen euro de boeken ingingen, zodat het kon voldoen aan de Financair Fair Play-regels. Desondanks blijft Osimhen de recordaankoop, vóór Gonzalo Higuaín (39 miljoen euro).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer Lille
Meer over Lille
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.