Recordaankoop Osimhen: veelbesproken, maar niet vanwege zijn goals

Reacties

Maar liefst 35 miljoen euro per goal. Zo veel maakte Napoli omgerekend over naar Lille voor Victor Osimhen. De Nigeriaanse spits kostte Napoli de afgelopen zomer namelijk zeventig miljoen euro, maar verder dan twee goals kwam de 22-jarige spits nog niet.

Recordaankoop Osimhen: veelbesproken, maar niet vanwege zijn goals
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
4 - 2
Napoli
Napoli

Gonzalo Higuaín kostte Napoli in het seizoen 2013/14 zo'n 39 miljoen euro. Nooit eerder werd er meer geld aan een speler uitgegeven door I Partenopei. Higuaín werd dat seizoen direct clubtopscorer met zeventien goals, waarna hij een seizoen later wederom clubtopscorer werd met achttien goals en wéér een seizoen later maakte Higuaín er zelfs 36 waarmee hij topscorer van de Serie A werd en voor liefst negentig miljoen euro verkocht werd aan Juventus.

Dat scenario beviel wel in Napels en dus werd er zeventig miljoen euro neergeteld voor Osimhen, afgelopen december 22 jaar geworden en dus een spits die nog genoeg jaren voor zich heeft om zich te ontwikkelen. Maar met een prijskaartje van zeventig miljoen had Napoli toch vooral gehoopt dat hij zichzelf dit seizoen ook al zou laten gelden.

In de eerste zes wedstrijden van het nieuwe Serie A-seizoen was Osimhen in elk geval in staat om mee te spelen. Hij was twee keer trefzeker en goed voor één assist. Cijfers waar hij graag na de interlandperiode van november aan verder had willen werken, maar vanaf de dubbele confrontatie met Sierre Leone tijdens de interlandperiode in november ging het helemaal mis met de jonge Nigeriaan. Zijn schouder schoot tijdens die interlandperiode uit de kom en was daarmee weken uitgeschakeld.

Juist op het moment dat Osimhen weer bijna fit was, ging hij de fout in met het overtreden van de coronaregels. Eind december reisde hij af naar Nigeria en op videobeelden bleek dat hij het in zijn thuisland niet zo nauw nam met de coronaregels. Resultaat? Een positieve coronatest op 1 januari en een tweede positieve coronatest op 14 januari. Sterker nog, geruchten gingen dat Osimhen een nieuwe coronavariant mee naar Italië had genomen, maar dat werd vervolgens middels een statement ontkend door het Hospital Federico II in Napels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij heeft een fout gemaakt en zal daarvoor gestraft worden. Hij zal moeten inzien wat hij gedaan heeft. Hij heeft ook zijn excuses aangeboden, want hij heeft zichzelf en ons als club voor schut gezet', zei coach Gennaro Gattuso destijds over Osimhen, die zelf op Instagram met excuses kwam: 'Het spijt me wat er gebeurd is. Ook al heb ik veel geliefden in Nigeria was het fout van me om naar mijn thuisland af te reizen.' In totaal moest Osimhen liefst elf Serie A-wedstrijden aan zich voorbij laten gaan door zijn schouderblessure en het coronavirus. Ook de verloren strijd om de Supercoppa Italiana tegen Juventus moest de Nigeriaan missen.

Inmiddels is Osimhen weer overal van hersteld, maar lijden zijn prestaties onder het gebrek aan wedstrijdritme. Zo moest ook coach Gattuso onlangs concluderen. 'Na zo'n lange afwezigheid duurt het even voordat je als jonge jongen weer in het juiste ritme zit. Het is niet makkelijk als je 94 dagen niets hebt gedaan. Hij mist het ritme en ook zijn sprint en skills zijn nog niet wat het geweest is. Hij kan veel beter', aldus de coach, die dezelfde woorden herhaalde na de 2-0 nederlaag in de Europa League tegen Granada: 'Hij is nog steeds niet honderd procent. Hij moet op zoek naar de scherpte voor de goal. Hij is nog niet in staat om consistent te zijn en dat zien we terug in zijn statistieken.'

Rake woorden van Gattuso, die inderdaad worden onderschreven door Osimhens povere productivteit. Op 13 februari begon Osimhen tegen Juventus (1-0 zege) voor het eerst sinds 8 november weer eens in de basis, maar een kwartier voor tijd liep de Nigeriaan schoorvoetend van het veld. Scoren lukt hem maar niet. In drie competitiewedstrijden, drie bekerwedstrijden en de Europa League-wedstrijd tegen Granada deed hij weer mee, maar wat hij bij Lille aan de lopende band deed, blijkt in Napels maar moeizaam te gaan: scoren. In alle competities blijft vooralsnog de teller steken op twee goals in vijftien wedstrijden. Zondag op bezoek bij Atalanta snakt Osimhen naar zijn eerste goal sinds 8 november 2020.

Vr 19 feb. 2021

Za 20 feb. 2021

Zo 21 feb. 2021

Ma 22 feb. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.