Emiliano Martínez na opmerkelijk kaartenmoment toch geschorst

Reacties

Emiliano Martínez (31) moet het eerste duel van de halve finale van de Conference League aan zich voorbij laten gaan. De Argentijnse doelman van Aston Villa pakte in het duel met Lille twee gele kaarten in één wedstrijd, kon toch blijven staan, maar is nu wel geschorst.

Emiliano Martínez na opmerkelijk kaartenmoment toch geschorst
© Pro Shots
Lille
Lille
ns
2 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Het deed veel wenkbrauwen fronsen. Martínez die donderdag tijdens de strafschoppenserie zijn tweede gele kaart kreeg, maar gewoon mocht blijven staan. Dat komt doordat kaarten tijdens de strafschoppenserie niet meetellen met de kaarten in de reguliere speeltijd. Toch moet Martínez één duel schorsing uitzitten.

Dat staat namelijk in de reglementen van de UEFA. Bij drie waarschuwingen die geen rode kaart hebben opgeleverd, is een speler toch geschorst. En Martínez pakte in de eerste wedstrijd tegen Lille al een gele kaart (wat een waarschuwing is) en in de return kreeg hij dus nog eens twee gele kaarten.

De UEFA heeft in een statement laten weten dat Martínez door die regel inderdaad een wedstrijd geschorst is. Daardoor mist hij de eerste wedstrijd in de halve finale van Aston Villa tegen Olympiakos. Het tweede duel is hij wel weer inzetbaar.

Do 2 mei

Do 9 mei

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.