Grootschalig onderzoek naar toptransfers in Serie A

Reacties

De Italiaanse voetbalbond zal in de aankomende periode 62 transfers van clubs uit de Serie A nader onderzoeken. Bij de meeste van de deals waar vraagtekens bij worden gezet is Juventus betrokken.

Grootschalig onderzoek naar toptransfers in Serie A
© Pro Shots

Het zijn vooral ruildeals die onder de loep komen te liggen. Clubs zouden hun spelers hierbij expres te hoog taxeren, om zo de boekhouding op orde te brengen. Bij de 62 transfers waar COVISOC (de toezichthouder van de Serie A) de Italiaanse voetbalbond op heeft gewezen was Juventus in liefst 42 gevallen een van de handelende partijen. Onder meer de ruildeals João Cancelo/Danilo en Miralem Pjanic/Arthur Melo worden bestudeerd.

De grootste transfer die wordt bekeken is die van Victor Osimhen. De spits ging vorig jaar voor ruim zeventig miljoen euro van Lille naar Napoli en als onderdeel van die deal gingen er vier jeugdspelers van Italië naar Frankrijk. Napoli taxeerde deze spelers op liefst twintig miljoen euro, terwijl Lille de contracten van de jongelingen al ontbonden heeft, omdat de spelers simpelweg niet goed genoeg waren.

Il Tempo publiceerde de lijst met transfers die onderzocht worden (zie onder). Als blijkt dat clubs zich schuldig hebben gemaakt aan creatief boekhouden, is het goed mogelijk dat er puntenstraffen worden uitgedeeld. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.