Nagelsmann sneert naar Kroos-critici: 'Dan heb je geen verstand van voetbal'

Reacties

Julian Nagelsmann heeft donderdag een sneer uitgedeeld naar de criticasters van Toni Kroos. In de Duitse voetballerij was niet iedereen te spreken over de rentree van de 34-jarige routinier als international, maar volgens de bondscoach van Duitsland staan de kwaliteiten van Kroos buiten kijf.

Nagelsmann sneert naar Kroos-critici: 'Dan heb je geen verstand van voetbal'
© Pro Shots

Kroos zette in de zomer van 2021 na de uitschakeling in de achtste finale op het EK tegen Engeland een punt achter zijn loopbaan als international, maar liet zich richting het EK van komende zomer in Duitsland overtuigen tot een terugkeer. Dat leidde in eigen land niet alleen maar tot positieve reacties, zo was oud-international Dietmar Hamann bijvoorbeeld kritisch.

Donderdag kwam de rentree van Kroos na de bekendmaking van de selectie voor de oefenduels met Oranje en Frankrijk ter sprake en Nagelsmann was op het persmoment zeer lovend over de controleur van Real Madrid. 'Hij is heel belangrijk, maar hij is geen verlosser. Wat hem zo goed maakt, is dat hij weet wat hij kan, maar ook heel goed weet wat hij niet kan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nagelsmann verwacht dat Kroos met zijn ervaring een belangrijke rol kan spelen op het EK, omdat hij gewend is om onder hoge druk te spelen. En dat is nog los van zijn voetballende kwaliteiten. 'Hij kan een geweldige verbindingsspeler zijn tussen aanval en verdediging. De impact die hij met zijn passing heeft, is enorm. In dat opzicht is hij verreweg de beste middenvelder van Europa.'

In het verleden werd Kroos in Duitsland wel eens Querpass-Toni genoemd, omdat hij te veel breedtepasses zou spelen. Nagelsmann maakte die uitdrukking belachelijk. 'Iemand die dat vandaag de dag nog steeds schrijft, heeft helaas geen verstand van voetbal', verdedigde de bondscoach de keuze voor Kroos. 'Ik ben extreem blij dat ik hem heb overtuigd om terug te keren.'

Tegenover de rentree van Kroos staat de afwezigheid van Leon Goretzka. Nagelsmann legde uit dat de middenvelder van Bayern München nog in beeld is voor het EK, maar dat hij nu andere spelers aan het werk wil zien. Doelman Manuel Neuer is na zijn blessure wel terug, maar Ilkay Gündogan blijft aanvoerder. Of Neuer ook weer de voorkeur krijgt boven Marc-André ter Stegen, is nog onduidelijk.

De 35-jarige Mats Hummels lijkt een plek in de EK-selectie te kunnen vergeten. Nagelsmann denkt dat de verdediger van Borussia Dortmund niet de ideale reserve is achter beoogde basisspelers Jonathan Tah en Antonio Rüdiger. Thomas Müller is juist wel geselecteerd, omdat de bondscoach verwacht dat de 34-jarige aanvaller van Bayern ook als bankzitter van waarde kan zijn als leider.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Za 23 mrt.

Di 26 mrt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer T. Kroos
Meer over T. Kroos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.