Nagelsmann is 'Lewandowski-vragen' zat en denkt na over 'situatie en zichzelf'

Reacties

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann toonde zich aangeslagen na de nederlaag van zijn ploeg in de Beierse derby tegen FC Augsburg. Na de verliespartij dook tot ergernis van Nagelsmann weer eens de naam van Robert Lewandowski op.

Nagelsmann is 'Lewandowski-vragen' zat en denkt na over 'situatie en zichzelf'
FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 0
Bayern München
Bayern München

Mergim Berisha bezorgde Bayern de eerste competitienederlaag van het seizoen. De sterrenploeg van Nagelsmann wacht al sinds 21 augustus op een zege in de Bundesliga. De teller staat inmiddels op vier competitieduels zonder winst, de langste periode sinds het seizoen 2001/02. Augsburg beëindigde ook een recordreeks van Bayern van 87 competitiewedstrijden met minimaal één goal.

Lewandowski
Nagelsmann zag Sadio Mané, voortijdig naar de kant gehaald voor Eric Choupo-Moting weer worstelen met zijn vorm. De aanvalsleider van Bayern had in Augsburg minder doelpogingen (één) dan doelman Manuel Neuer (twee), die in de slotfase mee naar voren ging. 'Ik ga niet in op individuele prestaties', zei Nagelsmann op de persconferentie. 'Ik spreek de spelers altijd eerst persoonlijk. Dan is er ook nog een verschil tussen wat ik met hen bespreek en wat ik hier vertel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De naam van Lewandowski viel ook weer bij een vraag aan Nagelsmann of hij een klassieke 9 mist in zijn selectie. 'Wat maken jullie ervan als ik ja of nee zeg? We hebben met Choupo-Moting een klassieke 9 en hij speelde vandaag. Maar het maakt niet uit wat ik zeg. Als ik 'nee' zeg, dan zeggen jullie weer dat ik het probleem niet zie en als ik 'ja' zeg, dan schrijven jullie weer dat we Lewandowski missen', verklaarde de geagiteerde oefenmeester.

Donkere wolken
Op de vraag hoe het verder moet met Bayern, antwoordde Nagelsmann. 'Ik ga goed nadenken over alles. Over de huidige situatie, over mezelf', vertelde de trainer van Bayern. Der Rekordmeister staat na zeven speelrondes op vierde plaats, op drie punten van koploper Borussia Dortmund.

Thomas Müller erkent dat er iets moet veranderen bij Bayern. 'Vier wedstrijden zonder overwinning... We zijn verbijsterd, zijn er kapot van', zei Müller tegen Sky. 'Het weer van vandaag past goed bij onze situatie, het wordt donkerder en donkerder.

Rol De Ligt
Matthijs de Ligt deed het hele duel mee bij Bayern en was volgens Süddeutsche Zeitung net als vorige week tegen VfB Stuttgart niet foutloos. 'De Ligt wordt gezien als een flexibele verdediger en speelde in de afgelopen duels rechts en links in het centrum. Heeft hem dat goed gedaan? Daar lijkt het niet op. Hij speelde niet zijn beste wedstrijd, maar naast Upamecano blijkt hij meer een verdedigingsleider.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51-44
+7
59
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.