Bayern München is tegen zijn eerste competitienederlaag van het seizoen aangelopen. Der Rekordmeister moest zaterdag zijn meerdere erkennen in de Beierse buurman FC Augsburg en heeft nu al vier duels in de Bundesliga niet meer gewonnen.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 0
Bayern München

Bayern had in de eerste helft zijn handen vol aan de buren uit Beieren. Spits Florian Niederlechner vormde een ware plaag voor Matthijs de Ligt en consorten. Na twaalf minuten vergat de aanvaller te profiteren van een slippertje van De Ligt. Later in het eerste bedrijf schoot hij nog twee keer op doel en zag hij ook nog een poging worden geblokt. Bayern groeide naarmate de helft vorderde in de wedstrijd en kreeg ook enkele kansen om te scoren. Zo redde Rafal Gikiewicz op een schots van Sadio Mané, besloot Jamal Musiala naast na een combinatie met Thomas Müller en voorkwam Maximilian Bauer voor de doellijn dat Leon Goretzka binnen kon tikken.

Na een klein uur opende Augsburg plots de score. Bayern stond niet goed op te letten bij een vrije trap en daardoor kon Dion Berisha de bal rustig in de verre hoek schuiven. Bayern probeerde er hierna nog ten minste een punt uit te slepen, maar dat lukte niet, en dus ging men net als vorig seizoen onderuit bij Augsburg. De Ligt en Jeffrey Gouweleeuw maakten de negentig minuten vol. Noussair Mazraoui werd na 62 minuten gewisseld, terwijl Ryan Gravenberch op de bank bleef zitten.

Bayer Leverkusen
1 - 1
Werder Bremen

Werder Bremen hield in de eerste helft stand, maar ging na rust kopje onder. Voor rust trof Robert Andrich de lat en redde doelman Jiri Pavlenko op een schot van Moussa Diaby. Na een klein uur voetballen was het alsnog raak voor Bayer Leverkusen: Kerem Demirbay krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied schitterend in de verre kruising. Dankzij een intikker van Milos Veljkovic pakten de bezoekers toch een punt. In de slotfase trof Sardar Azmoun nog de lat.

VfB Stuttgart
1 - 3
Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt kende een uitstekende start, want al binnen vijf minuten stond de 0-1 op het bord. Een vrije trap van Daichi Kamada werd nog gekeerd door Florian Müller, maar de doelman was kansloos op de kopbal van Sebastian Rode in de rebound. Atakan Karazor was later dicht bij de gelijkmaker, maar schoot over. Na 55 minuten viel de 0-2: een van richting veranderde vrije trap van Kamada zette Müller op het verkeerde been. Tiago Tomás deed nog wat terug namens Stuttgart, maar al vrij snel sloeg Frankfurt, via Kristijan Jakic, voor een derde keer toe.