Nagelsmann heeft goed nieuws voor Gravenberch

Reacties

Ryan Gravenberch krijgt voor het eerst in bijna een maand de kans als basisspeler bij Bayern München. Trainer Julian Nagelsmann bevestigde maandag dat de twintigjarige middenvelder mag starten in de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale.

Nagelsmann heeft goed nieuws voor Gravenberch
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 0
Internazionale
Internazionale

Voor Bayern staat er in de laatste groepswedstrijd niet veel meer op het spel. De Duitse kampioen won immers de eerste vijf duels al en is daardoor zeker van de eerste plaats in Groep C. Nagelsmann is daardoor van plan om tegen Inter te rouleren. De trainer kan door lichte klachten geen beroep doen op Leroy Sané, Matthijs de Ligt, Lucas Hernández, Thomas Müller en Manuel Neuer. 'Matthijs heeft last van zijn knie. We nemen geen risico', zei Nagelsmann tijdens zijn persconferentie.

Met welke elf Bayern gaat starten tegen Inter gaf Nagelsmann nog niet prijs. De trainer verklapte wel dat Gravenberch in de basis staat. Dat is voor hem voor het eerst sinds 4 oktober, toen Bayern in de Champions League met 5-0 won van Viktoria Plzen. In de zeven duels die volgden, viel de Nederlander vier keer in en bleef hij drie keer op de bank. Het wordt voor Gravenberch zijn derde basisplaats in dienst van Bayern.

'We gaan wat rouleren, want een aantal spelers is vermoeid', vervolgde Nagelsmann. 'We willen deze wedstrijd winnen en er komen belangrijke wedstrijden aan in de competitie. Andere spelers krijgen morgen de kans. Met achttien punten de groepsfase afsluiten zou erg fijn zijn.'

Kimmich
Joshua Kimmich schoof ook aan tijdens de persconferentie en was positief over Gravenberch. 'Ryan heeft een uitstekende voorbereiding gedraaid. We hebben een goede selectie. Ryan maakte een goede indruk toen hij inviel tegen Barcelona. Hij laat het zien in wedstrijden en op de training dat hij erg sterk is aan de bal. Daarnaast heeft hij al laten zien dat hij ons verdedigend kan helpen.'

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
18-2
+16
18
2
Internazionale
6
3
1
2
10-7
+3
10
3
Barcelona
6
2
1
3
12-12
0
7
4
Viktoria Plzen
6
0
0
6
5-24
-19
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.