NAC haalt met Angeliño vijfde City-huurling binnen

Reacties

NAC Breda kan komend seizoen een beroep doen op José Ángel Tasende, beter bekend als Angeliño. De twintigjarige linksback wordt gehuurd van Manchester City, dat daardoor al vijf spelers in Breda heeft gestald.

NAC haalt met Angeliño vijfde City-huurling binnen

'Angeliño is een groot talent van Manchester City met al aardig wat ervaring door zijn drie eerdere uitleenbeurten', reageert technisch directeur Hans Smulders. 'Daarnaast heeft hij ook al zijn debuut in het eerste elftal van Manchester City gemaakt en zelfs al even kunnen ruiken aan het grote werk in de Champions League. Om echt de stap naar het eerste elftal te zetten zal hij zich nog verder door moeten ontwikkelen.'

De Bredase club maakt veelvuldig gebruik van de samenwerking met City. Eerder huurde NAC al Thierry Ambrose, Pablo Mari, Paolo Fernandes en Manu García. Laatstgenoemde speelde afgelopen seizoen ook al in Breda.

Smulders: 'Het zegt veel over de goede samenwerking met Manchester City dat zij er bewust voor kiezen om een groot talent als Angeliño bij NAC onder te brengen en de overtuiging hebben dat hij zich binnen onze randvoorwaarden het beste kan ontwikkelen. Met de toevoeging van Angeliño hebben wij direct onze gewenste versterking op de back-positie te pakken.'

Angeliño speelde in de jeugdopleiding van Deportivo La Coruña en maakte in 2013 de overstap naar City. De afgelopen jaren speelde hij al op huurbasis voor satellietclub New York City en het Spaanse Girona en Mallorca.

Bekijk hier alle transfers van NAC en de andere Eredivisie-clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.