Na uitschakeling Ajax strandt Union Berlin in achtste finale Europa League

Union Sint-Gillis heeft Union Berlin uit de Europa League gekegeld. Na een spannende en spectaculaire heenwedstrijd in Berlijn was de Belgische club donderdag te sterk voor de ploeg die eerder Ajax uitschakelde. Ook AS Roma en Bayer Leverkusen voegden zich bij de laatste acht.

Europa League

Union Sint-Gillis
3 - 0
Union Berlin

Union Berlin kwam vorige week nog tot drie keer toe terug van een achterstand, maar dat lukte donderdag niet. Union Sint-Gillis bereikte de kwartfinale van de Europa League door thuis met 2-0 te winnen. Teddy Teuma opende de score na een fout achterin bij de bezoekers. Victor Boniface zorgde in de tweede helft voor de tweede goal en Loïc Lapoussin bepaalde de eindstand op 3-0, waardoor Danilho Doekhi en Sheraldo Becker strandden in de achtste finale.

Real Sociedad
0 - 0
AS Roma
AS Roma

Na de 2-0 zege in eigen huis kwam Roma niet meer in de problemen in San Sebastián. Chris Smalling dacht zijn ploeg vlak voor rust zelfs op voorsprong te brengen, maar zijn goal uit een hoekschop ging niet door nadat de arbitrage een handsbal had geconstateerd. Rick Karsdorp was toen al gewisseld. De rechtsback startte net als Georginio Wijnaldum, maar raakte bij een botsing geblesseerd en ging met een bebloede neus naar de kant. In de tweede helft werd het niet meer spannend. Diep in de extra tijd kreeg Carlos Fernández nog de rode kaart aan de kant van Sociedad.

Ferencváros
Ferencváros
0 - 2
Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen won in de heenwedstrijd al met 2-0 en maakte in Hongarije al snel een einde aan alle twijfels. Moussa Diaby bracht de bezoekers al in de derde minuut op voorsprong, waardoor het eigenlijk nooit echt spannend werd in de return. Jeremie Frimpong, die net als Mitchel Bakker in de basis stond, zag een goal in de tweede helft afgekeurd worden. De 0-2 viel daarna alsnog via Amine Adli en zo bereikte Leverkusen met gemak de volgende ronde.

Conference League

Villarreal
Villarreal
0 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Anderlecht overleefde een lastige eerste helft bij Villarreal. Na de 1-1 van vorige week in België kenden de Spanjaarden een goed eerste bedrijf. Het leverde echter geen doelpunt op en dat kwam Villarreal duur te staan. Islam Slimani scoorde in de 73ste minuut namelijk op aangeven van Michael Murillo en zo nam Anderlecht verrassend de leiding. De bezoekers hielden dat vast en bereikten zo de kwartfinale.