Na de Europese pijn volgt het titelfeest voor RB Salzburg

Reacties

RB Salzburg heeft zondag voor de vijfde keer op rij beslag gelegd op de Oostenrijkse titel. Met de eclatante zege op Sturm Graz (4-1) werd de grote Europese kater weggespoeld.

Na de Europese pijn volgt het titelfeest voor RB Salzburg

Veel tijd had Red Bull Salzburg niet om te treuren over de uiterst bittere uitschakeling in de Europa League door Olympique Marseille. Drie dagen na de Europese exit wachtte de confrontatie in eigen land tegen de laatste concurrent Sturm Graz. De vijfde Oostenrijkse titel op rij lonkte, want een punt was genoeg om aan alle onzekerheid een einde te maken.

De ploeg van trainer Marco Rose moest tegen Sturm Graz terugkomen. In de veertigste minuut was de 0-1 van Peter Zulj een tegenvaller voor Red Bull Salzburg, dat echter voor rust het antwoord had gegeven via Hee-Chan Hwang. De Zuid-Koreaan maakte in de blessuretijd van de eerste helft op aangeven van Enock Mwepu de 1-1.

In de 54ste werd door Red Bull Salzburg de volgende stap op weg naar de titel gezet. Duje Cáleta-Car was de gevierde man nadat de verdediger van dichtbij de 2-1 had gemaakt. Na ruim een uur nam Jerôme Onguéné alle twijfels weg door met zijn hoofd de derde Salzburger treffer te maken. Munas Dabbur gaf de wedstrijd nog meer kleur.

Tijd voor een uitgebreid feest is er niet. Woensdag kan Red Bull Salzburg het seizoen extra kleur geven door ook beslag te leggen op de Oostenrijkse beker. Sturm Graz is dan weer de tegenstander.

Samenvatting: Marseille doet reuzendoder Salzburg de das om
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.