Salzburg kookt van woede na cruciale arbitrale blunder

Red Bull Salzburg werd donderdag op ongelukkige wijze uitgeschakeld in de halve finale van de Europa League door Olympique Marseille. De manier waaróp zorgt voor veel woede bij de Oostenrijkers.

Nadat Salzburg in Frankrijk met 2-0 verloor van Marseille, rechtte de club in eigen huis de rug door zelf op een 2-0 voorsprong te komen. Een verlenging volgde, waarin Marseille-verdediger Rolando met nog vier minuten op de klok de beslissende 2-1 maakte uit een corner. Deze hoekschop had echter nooit gegeven mogen worden.

Een schot van André Zambo Anguissa werd aangeraakt door een teamgenoot, maar scheidsrechter Sergey Karasev gaf alsnog een corner aan de Fransen. 'Hoe lang moeten we hier nog over praten?', brieste Salzburg-doelman Alexander Walke na de wedstrijd. 'Het is elke keer hetzelfde gekloot, het maakt niet uit waar we spelen', doelt de goalie bij Sky Germany op arbitrale dwalingen die eerder in het toernooi al in het nadeel van Salzburg werkten.

Ook trainer Marco Rose was niet te spreken over het optreden van de scheidsrechter. De Duitser, die sinds begin dit seizoen aan het roer staat bij Salzburg, roept om inzet van de videoscheidsrechter. 'In Marseille kregen we een overduidelijke penalty niet en nu krijgen we te maken met déze beslissing. Het probleem is simpel op te lossen. In beide situaties kan een videoscheidsrechter de zaak glashelder maken.'

Samenvatting: Olympique Marseille doet reuzendoder Red Bull Salzburg de das om