Na 235 dagen afwezigheid is er weer een Real-speler bij de Spaanse ploeg

Reacties

Dani Carvajal is door de Spaanse bondscoach Luis Enrique opgenomen in de Spaanse selectie voor de komende interlandperiode. Zo heeft de voormalige trainer van Barcelona voor het eerst sinds 21 maart van dit jaar weer een speler van Real Madrid geselecteerd.

Na 235 dagen afwezigheid is er weer een Real-speler bij de Spaanse ploeg
© Pro Shots

Carvajal had dit kalenderjaar al vaak te maken met blessureleed, hij ontbrak sinds september vorig jaar al bij de nationale ploeg. Bij Real Madrid gaat het nu weer de goede kant op met de 29-jarige rechtsback. Carvajal kan nu zijn rentree maken in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland, of in het duel daarna met Zweden. Voor Spanje zijn de belangen nog groot in de komende interlandperiode. De ploeg van Luis Enrique staat in Groep B nog tweede achter Zweden en moet dus mogelijk een play-off spelen voor WK-kwalificatie.

In de selectie van Spanje valt verder de terugkeer van Ansu Fati op. De Barcelona-aanvaller sukkelde lang met een knieblessure, maar is nu weer fit. De negentienjarige linksbuiten kan zijn eerste interland sinds 13 oktober 2020 gaan spelen.

Voorin gaat Fati mogelijk samenspelen met Brahim Díaz, die door Luis Enrique met een oproep beloond is voor zijn sterke prestaties bij AC Milan. De 22-jarige buitenspeler die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, is door de Italiaanse grootmacht gehuurd van Real Madrid. De invloeden van De Koninklijke bij de nationale ploeg worden dus weer iets groter. Het ontbreken van een Real-speler bij interlands in het voorbije halfjaar had mede te maken met de terugval van Isco, het blessureleed van Sergio Ramos en het niet overtuigende spel van Marco Asensio.

Keepers: David De Gea, Unai Simón, Robert Sánchez.
Verdedigers: Cesar Azpilicueta, Dani Carvajal, Aymeric Laporte, Eric García, Pau Torres, Iñigo Martínez, Jordi Alba, José Gayà.
Middenvelders: Sergio Busquets, Rodri, Gavi, Carlos Soler, Koke, Mikel Merino.
Aanvallers: Pablo Sarabia, Yeremy Pino, Álvaro Morata, Rodrigo, Pablo Fornals, Dani Olmo, Ansu Fati, Brahim Díaz.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep B WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
8
6
1
1
15-5
+10
19
2
Zweden
8
5
0
3
12-6
+6
15
3
Griekenland
8
2
4
2
8-8
0
10
4
Georgië
8
2
1
5
6-12
-6
7
5
Kosovo
8
1
2
5
5-15
-10
5
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.