Mourinho verwacht snel vertrek Ibrahimovic

Reacties

José Mourinho rekent erop dat Zlatan Ibrahimovic aan het einde van het seizoen vertrekt bij Manchester United. Maar de Zweed is degene die de knoop doorhakt, en niet Mourinho, zo benadrukte de manager.

Mourinho verwacht snel vertrek Ibrahimovic

Ibrahimovic kwam op Boxing Day (26 december) voor het laatst in actie en werkt momenteel nog altijd aan zijn herstel van knieproblemen. De 36-jarige Zweed heeft Sevilla-thuis aangestipt als de wedstrijd waarin hij zijn rentree wil maken. Dat Champions League-duel staat op 13 maart op het programma (0-0 in heenwedstrijd).

Mourinho sprak vrijdag bij zijn persconferentie over de toekomst van de spits: 'We denken allemaal dat dit zijn laatste seizoen is bij United en het is een erg persoonlijke beslissing van hem of hij verdergaat of stopt. Hij is een geweldige speler en heeft een fantastische carrière. Het is alleen jammer van die vreselijke blessure vorig jaar. Dat kwam op het verkeerde moment, want hij had een paar fantastische jaren kunnen hebben hier. Dit seizoen is het anders voor hem.'

The Special One liet weten dat Ibrahimovic weinig last meer heeft van zijn knieblessure. De routinier is simpelweg niet fit genoeg om van meerwaarde te kunnen zijn voor United. Mourinho: 'Hij is niet geblesseerd. Maar voelt hij zich totaal gelukkig en klaar om het team te helpen? Nee. Hij is zo'n eerlijke man en zo'n kampioen, dat hij alleen wil terugkeren als hij voelt dat hij er volledig klaar voor is.'

Ibrahimovic is er maandagavond dus niet bij als United op bezoek gaat bij Crystal Palace. Voor The Mancunians draait de slotfase van de competitie om het verdedigen van de tweede plaats. De ploeg van Mourinho heeft een marge van twee punten ten opzichte van nummer drie Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.