Mourinho legt niet-juichen uit: 'Verbaasd dat Young hem nam'

Reacties

De camera's registreerden dinsdagavond een haast versteende José Mourinho nadat Manchester United via een vrije trap van Ashley Young op 0-2 was gekomen in het uitduel met Watford. Achter het niet-juichen van de manager zat geen statement.

Mourinho legt niet-juichen uit: 'Verbaasd dat Young hem nam'

'Ik was verbaasd dat Paul Pogba hem toestemming gaf om aan te leggen', legde The Special One na de 2-4 overwinning uit in gesprek met The Manchester Evening News. 'Van zijn vrije trap stond ik niet te kijken. Tijdens trainingen scoort hij ook vaak zo, maar vanuit die positie dacht ik echt dat Pogba hem zou nemen.' Young was tegen zijn oude club ook al voor de openingstreffer verantwoordelijk. 'Hij speelt beter dan ooit.'

Mede door de treffer van Young ging Manchester United rusten met een 0-3 voorsprong. In de slotfase kwam Watford nog sterk terug tot 2-3, alvorens Jesse Lingard aan de plots ontstane onzekerheid een einde maakte. 'In de eerste helft hadden we net zo goed vier, vijf of zes keer kunnen scoren', stipte Mourinho aan.

'Mijn spelers dachten er misschien iets te makkelijk over. De 1-3 gaf hen ook vertrouwen. Middenmoters als Watford zijn gevaarlijk. Ze hebben kwaliteit, maar geen druk. Althans: niet de druk die teams met andere doelen hebben. Je zag ook Schalke 04 van een 0-4 achterstand terugkomen bij Borussia Dortmund, zulke fases maak je door.'

Door de overwinning aan Vicarage Road bracht Manchester United de achterstand op Manchester City terug tot vijf punten. De lijstaanvoerder komt echter woensdagavond nog in actie tegen Southampton. Met 32 punten uit veertien wedstrijden is Manchester United puntentechnisch gezien bezig aan het beste seizoen sinds 2012/13, het laatste jaar van Sir Alex Ferguson.

Het linkerrijtje in de Premier League:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.