Saillant optreden uitgejouwde Young helpt United langs Watford

Manchester United heeft het uitduel bij Watford met 2-4 gewonnen. Ashley Young vestigde alle aandacht op zich door met twee fraaie treffers zijn oude club pijn te doen.

Bij de bezoekers een pijnlijke boodschap voor Daley Blind, die op de tribune plaats moest nemen. Manager José Mourinho had de Nederlandse verdediger niet nodig voor het uitduel. United begon de wedstrijd met acht punten achterstand op koploper Manchester City, dat woensdagavond in actie komt. Watford was voor aanvang van het duel terug te vinden op de achtste plaats, met 21 punten uit dertien duels.

The Hornets begonnen fel, wat resulteerde in een leuke openingsfase waarin het spel op en neer ging. Het duurde echter nog geen twintig minuten voor Young het duel openbrak. De linkerflankspeler haalde vanaf de rand van het strafschopgebied hard uit, waarna de bal achter Heurelho Gomes in het doel plofte: 0-1 voor United.

Vijf minuten later werd de ex-PSV'er weer verschalkt door Young. De bal werd uit een vrije trap van een meter of 25 door de ex-speler van Watford fraai achter de Braziliaanse sluitpost geknald. Het thuispubliek floot de United-back, die van 2002 tot 2007 onder contract stond op Vicarage Road, al na zijn eerste treffer uit. Voor Young waren het zijn eerste uitdoelpunten sinds maart 2015.

Na ruim een half uur leek United de wedstrijd in het slot te gooien. Anthony Martial verschalkte Gomes met een geplaatst schot na goed voorbereidend werk van Romelu Lukaku. The Red Devils speelden ijzersterk en gingen dan ook zonder veel problemen rusten met een 0-3 stand.

Na de theepauze kwam Watford wederom fel uit de startblokken. Hoewel de thuisploeg aandrong en via Richarlison enkele keren gevaarlijk was, wisten Marvin Zeegelaar en zijn teamgenoten de ploeg van Mourinho pas in de slotfase uit een strafschop pijn te doen. Een kwartier voor tijd maakte verdediger Marcos Rojo een lompe overtreding, waarna spits Troy Deeney het buitenkansje benutte: 1-3.

Een paar minuten voor tijd bracht Abdoulaye Doucoure alle spanning terug door met een fraaie volley de tweede van Watford binnen te knallen. De ploeg van manager Marco da Silva ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar enkele minuten later tekende Jesse Lingard na een fraaie solo aan voor de beslissende 2-4.

Door de zege staat United met 32 punten uit veertien duels nog vijf punten achter op aartsrivaal City. The Citizens hebben nog wel het thuisduel met Southampton op woensdagavond tegoed. Voor de nummer twee van de Premier League wacht komend weekeinde de clash met Arsenal. Watford blijft op de achtste plaats steken door de verliespartij.

West Bromwich Albion - Newcastle United 2-2
West Bromwich Albion vergat dinsdagavond goede zaken te doen. In eigen huis werd tegen Newcastle United een 2-0 voorsprong weggegeven. Hal Robson-Kanu en Sam Field zorgden voor de treffers van de thuisploeg, waarna Ciaran Clark voor de aansluitingstreffer zorgde. In de slotfase zorgde een eigen doelpunt van Jonny Evans voor de gelijkmaker.