Mooie beelden: Lukaku draagt eerste EK-doelpunt op aan Eriksen

Reacties

Romelu Lukaku heeft zijn eerste doelpunt van het EK opgedragen aan Christian Eriksen. De Belgische spits richtte zich na zijn openingstreffer tegen Rusland duidelijk tot zijn Deense ploeggenoot bij Internazionale.

Mooie beelden: Lukaku draagt eerste EK-doelpunt op aan Eriksen
© Pro Shots
België
België
3 - 0
Rusland
Rusland

Lukaku opende al in de tiende minuut de score na een fout van de Russische verdediger Andrei Semenov. Nadat de topscorer aller tijden van de Belgische nationale ploeg de bal op koelbloedige wijze achter doelman Anton Shunin had geschoten, liep hij richting een tv-camera en maakte duidelijk dat hij vanuit Sint-Petersburg meeleefde met Eriksen. 'Chris, sterkte jongen. I love you', sprak de topschutter van Inter zijn ploeggenoot toe.

Bondscoach Roberto Martínez had voorafgaand aan het EK-duel met Rusland al laten blijken dat de dramatische gebeurtenissen rond Eriksen de Belgische ploeg ook niet koud hadden gelaten. 'De spelers zijn op de hoogte van de toestand van Eriksen. Het was een schok voor iedereen', zei Martínez bij Sporza. 'In onze groep zitten internationals die met hem spelen of gespeeld hebben. Het nieuws dat hij goed herstelt, was bijzonder belangrijk.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vijf kwartier voor de aftrap werd duidelijk dat Eriksen bij kennis was en dat zijn situatie stabiel was, nadat hij vlak voor het einde van de eerste helft van Denemarken-Finland in elkaar was gezakt. Het welzijn van de Deense spelmaker hield de voltallige voetbalwereld in zijn greep. Nadat er geruststellende berichten kwamen vanuit het ziekenhuis, kon ook de wedstrijd tussen Denemarken en Finland in Kopenhagen weer worden hervat

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Meer C. Eriksen
Meer over C. Eriksen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.