Deense spelers wilden zelf verder, schitterend onthaal in Kopenhagen

Reacties

De EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland wordt vanavond nog uitgespeeld. Volgens de UEFA hebben spelers van beide ploegen zelf aangegeven dat ze de wedstrijd willen hervatten.

Deense spelers wilden zelf verder, schitterend onthaal in Kopenhagen
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
0 - 1
Finland
Finland

De wedstrijd wordt hervat vanaf de 41ste minuut, het moment dat Christian Eriksen plotseling in elkaar zakte. Dat betekent dat er eerst vier minuten gespeeld wordt, daarna volgt een korte rust en de tweede helft. De Deense bond (DBU) meldt dat de bal om 20.30 uur weer gaat rollen. Dit is besloten, nadat de spelers zijn toegesproken door Eriksen zelf, meldt de voorzitter van de DBU.

Er zijn inderdaad bemoedigende updates gebracht over de 29-jarige Deen. Hij is bij bewustzijn en in stabiele toestand in het rijksziekenhuis van Kopenhagen. Zijn zaakwaarnemer Martin Schoots kwam bij de NOS ook met goed nieuws: 'Ik heb de vader van Christian gesproken en hij heeft me verteld dat Christian ademt en kan praten.'

De UEFA komt met verdere informatie over de wedstrijd: 'De spelers van beide teams hebben het verzoek ingediend om de wedstrijd uit te spelen en de UEFA is ermee akkoord gegaan om dat vanaf 20.30 uur te doen. Christian Eriksen is in stabiele conditie in het ziekenhuis. De UEFA wenst Eriksen een volledig en snel herstel toe en wil beide teams bedanken voor hun voorbeeldige houding.'

Beide ploegen zijn op het veld in het Parken Stadion begonnen aan een warming-up, onder luid applaus van de aanwezige supporters. De spelers en staf van de Finse bond applaudisseerden ook voor de Deense spelers, toen zij het veld op kwamen, het leverde schitterende beelden op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Europese voetbalbond meldt dat de wedstrijd tussen België en Rusland 'gewoon' om 21.00 uur gespeeld wordt. De laatste ontwikkelingen rond de situatie van Eriksen volgen we in dit liveblog:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.