Bemoedigende update over Eriksen: wakker en in stabiele toestand

Reacties

Christian Eriksen is bij bewustzijn en in stabiele toestand. Dat hebben de UEFA en de Deense voetbalbond bevestigd. Zijn zaakwaarnemer heeft de NOS laten weten dat Eriksen ook weer kan praten.

Bemoedigende update over Eriksen: wakker en in stabiele toestand
© Pro Shots

Vlak voor rust van de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland zakte Eriksen plotseling in elkaar, nog voor hij de bal kreeg bij een inworp. Spelers van de Deense ploeg hadden direct door dat het foute boel was, de paniek was zichtbaar. Gelukkig was de medische staf er snel bij. Eriksen leek op het veld gereanimeerd te worden.

Hij verliet het veld per brancard. Een persfotograaf maakte daarbij een foto, daarop was te zien dat Eriksen zijn ogen open had en zijn hand op zijn voorhoofd legde. De Deense bond heeft zojuist bevestigd dat Eriksen bij bewustzijn is: 'Hij is wakker en ligt voor verder onderzoek in het rijksziekenhuis van Kopenhagen', meldt de DBU.

De UEFA kwam ook met positief nieuws: 'Eriksen is gestabiliseerd in het ziekenhuis', laat de Europese bond weten. Martin Schoots, de zaakwaarnemer van Eriksen, heeft inmiddels goed nieuws verkondigd aan de NOS. 'Ik heb de vader van Christian gesproken en hij heeft me verteld dat Christian ademt en kan praten. Verder weet ik niet veel', aldus Schoots bij NPO Radio 1.

De wedstrijd is voorlopig gestaakt. In dit liveblog volgen we de laatste ontwikkelingen:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.