Veel lof voor Deense ploeg na razendsnel handelen rond Eriksen

Reacties

De spelers en staf van de Deense nationale ploeg oogsten veel lof voor hun razendsnelle handelen rond Christian Eriksen. Van vorige soortgelijke incidenten weten we dat de eerste minuten na een dergelijke ineenstorting ontzettend belangrijk zijn.

Veel lof voor Deense ploeg na razendsnel handelen rond Eriksen
© Pro Shots

In de 43ste minuut van het duel met Finland zakte Eriksen uit het niets in elkaar. De paniek sloeg direct toe bij zijn ploeggenoten, maar ze handelden razendsnel. Met name aanvoerder Simon Kjaer schatte de ernst van de situatie direct goed in, hij verleende samen met ploeggenoten medische hulp en schreeuwde naar de medische staf dat ze zo snel mogelijk moesten komen.

Toen de medici bij de situatie beland waren en begonnen met de behandeling van Eriksen, besloten zijn ploeggenoten een menselijk schild om de 29-jarige middenvelder heen te vormen, zodat zijn privacy gewaarborgd zou zijn in het behoorlijke volle stadion met uiteraard honderden camera's en fotografen. Later werden er ook vlaggen van beide landen gebruikt als doeken om Eriksen heen.

Hartverscheurend waren ook de beelden van de partner van Eriksen, die logischerwijs stond te rillen van de schrik. Kjaer zag dat en bood haar uitgebreid troost, het was een schitterend beeld. Ook Kasper Schmeichel hielp om haar te kalmeren.

De UEFA sprak al zijn waardering uit voor de voorbeeldige houding van de Denen, overigens ook voor de Finnen. Op social media gebeurt hetzelfde. Mensen van in en buiten de voetbalwereld spreken hun waardering en steun uit voor de spelers én uiteraard de medische staf, die snel ter plaatse was om te reanimeren.

Er is ook veel steun voor Schmeichel, die eind 2018 ook al een emotioneel drama meemaakte toen Leicester City-voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha samen met vier anderen voor zijn ogen neerstortten met hun helikopter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.